27/05/2020 27/05/2020 Η μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου του νέου Ομολογητή πανηγύρισε σήμερα πλήθος κόσμου στο Ιερό Προσκύνημά Του στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας. Κατά την Ακολουθία του Όρθρου χοροστάστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε και στη Θεία Λειτουργία. Στη Θεία Λειτουργία συλλειτουργοί ήταν ο Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου-Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος...
27 Μαΐου, 2020 - 16:39
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2020 - 16:43

“Ο Όσιος Ιωάννης είναι πιστωτής της αλήθειας της Αναστάσεως”

Διαδώστε:
“Ο Όσιος Ιωάννης είναι πιστωτής της αλήθειας της Αναστάσεως”

Η μνήμη του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου του νέου Ομολογητή πανηγύρισε σήμερα πλήθος κόσμου στο Ιερό Προσκύνημά Του στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας. Κατά την Ακολουθία του Όρθρου χοροστάστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε και στη Θεία Λειτουργία.

Στη Θεία Λειτουργία συλλειτουργοί ήταν ο Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου-Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Ιωάννης Καραμούζης -Ιεροκήρυκας καί Γραμματέας παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Νεκτάριος Ευγενικός-Ιεροκήρυκας, τον Οικον. Νικόλαο Βερνέζο-Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε και το Θείο Λόγο, και με έναυσμα τον συνεορτασμό της Αποδόσεως του Πάσχα και του Οσίου Ιωάννου ανέφερε πώς ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, μέσα από την θαυμαστή υπομονή, τους επίγειους αγώνες, αλλά και τα υπερφυσικά θαύματα, που δια του Οσίου έκανε και κάνει ο Άγιος Θεός, γίνεται συνεχώς πιστωτής της αληθείας της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Κατά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, τον ιερό Κλήρο και τον Λαό , τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Προσκυνήματος, τους αγίους Ιεροψάλτες, τους Τοπικούς Φορείς για την συνεργασία τους στην διοργάνωση της Πανηγύρεως και τα πλήθη των προσκυνητών του Οσίου, οι οποίοι, αψηφώντας την έντονη βροχόπτωση κατέφθασαν με τα πόδια, αλλά και με οχήματα και τήρησαν τα απαραίτητα μέτρα εντός και εκτός του Ιερού Ναού.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν αριστοτεχνικά και με ιερό παλμό χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Θεοδοσίου Στεργιόπουλου και του Λαμπαδαρίου κ. Νικολάου Ενωτιάδη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων