14/07/2019 14/07/2019 Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων 630 θεοφόρων Πατέρων, των συγκροτησάντων την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην τελεσθείσα στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος Θεία Λειτουργία.     Στη...
14 Ιουλίου, 2019 - 23:18
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2019 - 23:24

Ο Σεβ. Χαλκίδος Χρυσόστομος στην εορτή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου

Διαδώστε:
Ο Σεβ. Χαλκίδος Χρυσόστομος στην εορτή των Αγίων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου

Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων 630 θεοφόρων Πατέρων, των συγκροτησάντων την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην τελεσθείσα στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος Θεία Λειτουργία.

 

 

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν, ακόμη, ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός, Ιεροκήρυξ, και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας.

 

 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, ανέπτυξε την περί Συνόδου διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και εν συντομία και απλότητι ανέφερε τους όρους των επτά Οικουμενικών Συνόδων.

 

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στα Μνημόσυνα του μακαριστού Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Δημητρίου Παράκατη, καθώς και αλλών δύο κεκοιμημένων ενοριτών.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων