08/04/2019 08/04/2019 Ο Βυζαντινός Χορός ‘‘Σκιαθίων υμνωδοί’’ πραγματοποίησε Εκδήλωση που έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 7:30μ.μ. Η Εκδήλωση έφερε τον τίτλο ‘‘Ὁ Λόγος ὁ τοῦ Σταυροῦ’’, καθώς ακούστηκαν επίκαιροι ύμνοι της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.       Ο Βυζαντινός Χορός ‘‘Σκιαθίων Υμνωδοί’’ απαρτίζεται από παλαιούς και νέους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής...
08 Απριλίου, 2019 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2019 - 9:53

Ο Βυζαντινός Χορός ”Σκιαθίων Υμνωδοί” στη Σκιάθο

Διαδώστε:
Ο Βυζαντινός Χορός ”Σκιαθίων Υμνωδοί” στη Σκιάθο

Ο Βυζαντινός Χορός ‘‘Σκιαθίων υμνωδοί’’ πραγματοποίησε Εκδήλωση που έλαβε χώρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 7:30μ.μ. Η Εκδήλωση έφερε τον τίτλο ‘‘Ὁ Λόγος ὁ τοῦ Σταυροῦ’’, καθώς ακούστηκαν επίκαιροι ύμνοι της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

     Ο Βυζαντινός Χορός ‘‘Σκιαθίων Υμνωδοί’’ απαρτίζεται από παλαιούς και νέους μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής – Ψαλτικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεως, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων ‘‘Ἱερεὺς Παῦλος ὁ Σκοπελίτης’’, παράρτημα της οποίας λειτουργεί στην Σκιάθο από το 2007, στο Πνευματικό Κέντρο Ενοριών Σκιάθου.

    Τα μουσικά κείμενα που ακούστηκαν επεμελήθη ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού των Τριών Ιεραρχών και Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής της εν λόγω Σχολής,Κωνσταντίνος Ι. Κουτούμπας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η δημιουργία του Βυζαντινού Χορού έγινε στο πλαίσιο των ετησίων μαθημάτων βυζαντινής μουσικής, του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, και αποτελεί πρακτικό διδασκαλείο, στο οποίο δίδεται η δυνατότητα στους μαθητές να εντρυφήσουν στα μαθήματα τα οποία διδάσκονται κατά την διάρκεια του έτους, να εξασκηθούν παράλληλα στην εκτέλεση και ερμηνεία, να βελτιωθούν ρυθμικά και υφολογικά, και να αποκομίσουν πολλά ακόμη οφέλη. Και καθώς δεν  βρίσκονται στο ίδιο γνωστικό επίπεδο, αποτελεί μια ευκαιρία να μυηθούν περαιτέρω στην γλυκύτητα και τέρψη της βυζαντινής μας μουσικής, η οποία αποτελεί την κληρονομιά και την Παράδοσή μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων