01/09/2023 01/09/2023 Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο αποκαταστημένο πλέον Δασικό Χωρίο Παπάδων Β. Ευβοίας, το οποίο είχε πληγεί από την καταστροφική πυρκαϊά του Αυγούστου του 2021. Εκεί, συμπαραστατούμενος από τους Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Γαβριήλ Εμμανουηλίδη-Ηγούμενο της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ Γέροντος, τον Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λιάσκο-Εφημέριο του Ι. Ν....
01 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2023 - 14:25

Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στον εγκαινιασμό επαναλειτουργίας του Δασικού χωριού Παπάδων

Διαδώστε:
Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στον εγκαινιασμό επαναλειτουργίας του Δασικού χωριού Παπάδων

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο αποκαταστημένο πλέον Δασικό Χωρίο Παπάδων Β. Ευβοίας, το οποίο είχε πληγεί από την καταστροφική πυρκαϊά του Αυγούστου του 2021.

Εκεί, συμπαραστατούμενος από τους Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Γαβριήλ Εμμανουηλίδη-Ηγούμενο της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ Γέροντος, τον Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λιάσκο-Εφημέριο του Ι. Ν. Γενεθλίου Θεοτόκου Λίμνης και Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγαίων και Νηλέως, τον Πρεσβ. Κωνσταντίνο Μπακαλάκη-Εφημέριο της Ενορίας Κοιμ. Θεοτόκου Παπάδων και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, ετέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων νέου Δασικού Χωριού.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατά τον χαιρετισμό του, ευχήθηκε να μην ξανά βιώσει η Εύβοια την καταστροφή και την απειλή της πυρκαϊάς, το Δασικό Χωριό να το επισκέπτονται όχι ως ανάμνηση του απολεσθέντος φυσικού κάλλους όλης της περιοχής, αλλά να γίνει η αρχή αναδάσωσης και αποκατάστασης της φύσης στη Β. Εύβοια. Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε, επίσης, όλους να διαβάσουν το μήνυμα του οικουμενικού μας Πατριάρχου για το φυσικό περιβάλλον, μιας και η πρώτη του Σεπτεμβρίου είναι η αρχή της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς και η ορισμένη από την Εκκλησία ημέρα προστασίας του Περιβάλλοντος.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Μαντουδίο-Λίμνης-Αγίας Άννης κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης κ άλλοι εκπρόσωποι τοπικών και περιφερειακών φορέων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

????????????????????????????????????

Όλοι οι συμμετέχοντες προσκεκλημένοι, μετά την τελετή, ξεναγήθηκαν στους ανακαινισμένους χώρους του Δασικού Χωριού.

Φωτογραφιες: Ιωάννης Φαφούτης

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων