06/04/2024 06/04/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη χθες στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δοκού Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία των Χαιρετισμών και ανέπεμψε προς την Θεοτόκο την τρίτη στάση τους. Κατά την ι. ακολουθία, τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης-εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, ο πρεσβ. Ευάγγελος Πράγιας-εφημέριος της Ενορίας...
06 Απριλίου, 2024 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2024 - 11:46

Οι Γ’ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Διαδώστε:
Οι Γ’ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη χθες στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δοκού Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία των Χαιρετισμών και ανέπεμψε προς την Θεοτόκο την τρίτη στάση τους.

Κατά την ι. ακολουθία, τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο αρχιμ. Μεθόδιος Φουντούλης-εφημέριος του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, ο πρεσβ. Ευάγγελος Πράγιας-εφημέριος της Ενορίας και ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης.

Απευθυνόμενος διδακτικά, ο Σεβασμιώτατος, προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς και τους ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97, 7fm), ανέπτυξε ερμηνευτικά τον ειρμό της α΄ ωδής του κανόνα «Άπας γηγενής…», λέγοντας ότι ο υμνωδός καλεί όλο το γένος να χαρεί, μαζί με τις άυλες και νοερές δυνάμεις, την ιερά πανήγυρη της Θεοτόκου και όλοι μαζί να ψάλλουν, ως επινίκιο ύμνο «χαίροις Παμμακάριστε, Θεοτόκε, αγνή αειπάρθενε».

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ο άνθρωπος έλαβε την εντολή της υπακοής, διά της αποχής βρώσεως καρπού από το δένδρο της γνώσεως του καλού και του κακού. Όμως, εκείνος παράκουσε και εξορίστηκε. Έτσι ο κόσμος πήρε την κακή έννοια και ήλθε ο Υιός του Θεού και Υιός της παρθένου και μας καλεί να αποξενωθούμε από αυτόν τον μεταλλαγμένο κόσμο. Ο Χριστός κατά τον Απόστολο Παύλο έδειξε απόλυτη υπακοή στον Πατέρα, παρότι έχει την ίδια ουσία, κατέρχεται και από άκρα ταπείνωση φτάνει μέχρι τον θάνατο τον σταυρικό, για να σώσει τον άνθρωπο και να τον επαναφέρει στα άνω.

Στον τέλος της ι. ακολουθίας, παιδιά των κατηχητικών συντροφιών της Ενορίας, που συμμετείχαν στο ι. αναλόγιο ή στον ι. βήμα, προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο ανθοδέσμη, σε ένδειξη σεβασμού και αγάπης, για την επίσκεψη στην Ενορία τους.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τ παιδιά, για την συμμετοχή τους, τόσο στις κατηχητικής συντροφιές όσο και στις ι. ακόλουθες της Εκκλησίας, ενώ επαίνεσε τον π. Ευάγγελο και τις Κατηχήτριες, που προσφέρουν ένα θεάρεστο έργο προς τη νεότητα και τους γονείς, που φέρνουν στην Εκκλησία τα παιδιά τους.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων