29/01/2020 29/01/2020 Ένα γραφικό και άρτια “δεμένο” με το νησιώτικο χρώμα της χώρας της Σκοπέλου, αλλά και με το γαλάζιο του Αιγαίου, στο κέντρο της Χώρας και λίγο πιο κάτω από την ενορία του Χριστού, βρίσκεται ο ναός των Τριών Ιεραρχών. Πρόκειται για σταυροειδή ναό με τρεις αμφικλινείς στέγες. Ο ναός φέρει τέμπλο του 18ου αι. και...
29 Ιανουαρίου, 2020 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2020 - 19:38

Οι “νησιώτες” Τρεις Ιεράρχες της Σκοπέλου

Διαδώστε:
Οι “νησιώτες” Τρεις Ιεράρχες της Σκοπέλου

Ένα γραφικό και άρτια “δεμένο” με το νησιώτικο χρώμα της χώρας της Σκοπέλου, αλλά και με το γαλάζιο του Αιγαίου, στο κέντρο της Χώρας και λίγο πιο κάτω από την ενορία του Χριστού, βρίσκεται ο ναός των Τριών Ιεραρχών.

Πρόκειται για σταυροειδή ναό με τρεις αμφικλινείς στέγες. Ο ναός φέρει τέμπλο του 18ου αι. και ενδιαφέρουσες εικόνες, όπως μια του 1670 και μια των Τριών Ιεραρχών.

Υπάρχει ακόμη αφιερωτική επιγραφή του 1850 σε τοιχογραφία που βρίσκεται σε κόγχη της εισόδου, από τον Κωνσταντίνο Αποστολίδη, πατέρα του λογοτέχνη Παύλου Νιρβάνα. (Το πατρικό σπίτι μάλιστα του Νιρβάνα βρίσκεται πλησίον της εκκλησίας).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων