17/07/2020 17/07/2020 Το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου πανηγύρισε με λαμπρότητα ο μεγαλοπρεπέστατος Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνης, ο οποίος δεσπόζει στον ομώνυμο Λόφο στην είσοδο της Πόλεως από τη νέα Κρεμαστή Γέφυρα. Χθες, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό, όπου χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό...
17 Ιουλίου, 2020 - 20:27
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 20:31

Πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Χαλκίδα

Το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου πανηγύρισε με λαμπρότητα ο μεγαλοπρεπέστατος Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνης, ο οποίος δεσπόζει στον ομώνυμο Λόφο στην είσοδο της Πόλεως από τη νέα Κρεμαστή Γέφυρα.

Χθες, Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό, όπου χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε το θείο λόγο, αναφερθείς στο βίο της Αγίας και μάλιστα στην στάση που κράτησε απέναντι στον ειδωλολάτρη πατέρα της, αφού αγάπησε υπέρ πάντων τον Χριστό. «Αύτη η αγάπη της την ώθησε να δώσει και τη ζωή της για τον Χριστό». Τον ζήλο και την αγάπη υπέρ Χριστού της Αγ. Μαρίνης κάλεσε ο Σεβασμιώτατος όλους τους χριστιανούς να καλλιεργούν στη ζωή τους και να μη τη σπαταλούν στο κυνήγι των επίκαιρων απολαύσεων, αλλά να γεμίζουν τις καρδιές τους με ειλικρινή αγάπη για τον Χριστό, που μας οδηγεί στον πραγματικό σκοπό της ζωής μας, την κληρονομία της ουράνιας Βασιλείας.

Στους πανηγυρισμούς έλαβαν μέρος, ακόμη, κληρικοί της Χαλκίδος και των περιχώρων με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, πολυάριθμοι πιστοί, μεταξύ των οποίων η Δήμαρχος Χαλκίδέων κ. Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, και οι Αντιδήμαρχοι κ. Αναστασία Μακαρώνα-Ψυχογιού και κ. Ιωάννης Νέζης.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εόρτια σε όλους τους προσελθόντες προσκυνητές και ιδιαίτερα σε όσους και όσες φέρουν το όνομα της Αγίας Μαρίνας, ενώ συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Κούτο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Φιλοπτώχου, τους ιεροψάλτες και όλους τους ενορίτες για την άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως.

Τα αναλόγια διακόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού και καθηγητές θεολόγοι, κ. Γεώργιος Αντωνίου και κ. Αναστάσιος Βάχος, συνεπικουρούμενοι από πολλούς Ιεροψάλτες της Πόλεως και της Ι. Μητροπόλεως ευρύτερα.

Το πρωί της Παρασκευής 17 Ιουλίου, κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, στον ίδιο Ι. Ναό, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης της Χαλκίδος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων και άλλων Κληρικών της Πόλεως, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυξ, Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός.

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7 fm).

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Γεώργιος Παπανικολάου, Αλέξανδρος Γραμματικός

Η Πανήγυρις της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στο Μίστρο Διρφύων

Με λαμπρότητα πανηγύρισε την Αγία Μαρίνα και το γραφικό ομώνυμο Εξωκκλήσιο της Ενορίας του Μίστρου Διρφύων.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο ιεροκήρυξ, Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων της περιοχής.

Την κυριώνυμη ημέρα, προεξήρχε στην ιερά Πανήγυρη ο Αρχιμ. Νεόφυτος Χασάν-Εφημέριος της Ενορίας Πάλιουρα με συλλειτουργούς τους Πρεσβ. Βασίλειο Μπισμπιρούλα-Εφημέριο της Ενορίας Πούρνου και Δημήτριο Κορόζη-Εφημέριο της Ενορίας Μίστρου.

Την άρτια ετοιμασία της ιεράς πανηγύρεως είχαν αναλάβει ο φίλεργος π. Δημήτριος και τα δραστήρια μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Τσιάλος

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων