21/05/2023 21/05/2023 Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης στο φερώνυμο ιερό ναό στον Θεολόγο Διρφύων με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού το εσπέρας Σαββάτου 20 Μαϊου. Προεχήρχε  ο Αρχιμανδριτης π. Ιωάννης Καραμούζης  Β’ Γραμματέως της Ιεράς Συνόδου και Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. Επίσης συμμετείχαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Κούβαρης εφημέριος ιερού ναού...
21 Μαΐου, 2023 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2023 - 12:00

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θεολόγου Διρφύων

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θεολόγου Διρφύων

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης στο φερώνυμο ιερό ναό στον Θεολόγο Διρφύων με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού το εσπέρας Σαββάτου 20 Μαϊου.

Προεχήρχε  ο Αρχιμανδριτης π. Ιωάννης Καραμούζης  Β’ Γραμματέως της Ιεράς Συνόδου και Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος. Επίσης συμμετείχαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Κούβαρης εφημέριος ιερού ναού Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς Αρχιεπισκοπής Αθηνών οι Πρεσβύτεροι π. Αστέριος Ριμπάκης εφημέριος Λούτσας Διρφύων π. Δημήτριος Κορόζης εφημέριος Μίστρου  Διρφύων π. Αθανάσιος Σάλλιαρης εφημέριος Κάτω Στενής Διρφύων π. Γεράσιμος Βασιλόπουλος εφημέριος του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Ιωάννης ομίλησε για την σημασία του σταυρού στην ζωή των αγίων και κατ’ επέκταση στην πορεία προς την θέωση όλων των ανθρώπων.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος την οποία πλαισίωσαν η Εθελοντική  Ομάδα  Δασοπυρόσβευσης  Αμαρυνθία Αρτεμις με  τα μέλη του χορευτικού  Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Αρτάκης.

Την εορτή τίμησαν ο Υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμος Κεδίκογλου ο Αντιδήμαρχος Διρφύων κ. Πέτρος Κορώνης ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Θεολόγου κ. Γεώργιος Καρλατήρας και πολλοί πιστοί απο την ευρύτερη περιοχή των Διρφύων.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησε ο Ιεροψάλτης του ιερού ναού κ. Ευάγγελος Μεγάκης με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

 

Φωτογραφίες: Βασίλειος Μπενίσης,Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων