25/12/2023 25/12/2023 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, προ της Χριστού Γεννήσεως, την Ενορία Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Μπαϊμπάκη-ιεροκήρυκα, τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Κορέλη-προϊστάμενο της Ενορίας και τον διάκ Σταύρο Καλαφάτη. Κηρύσσοντας τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί...
25 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2023 - 16:49

Παραμονή Χριστουγέννων στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Παραμονή Χριστουγέννων στη Χαλκίδα

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023, προ της Χριστού Γεννήσεως, την Ενορία Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Μπαϊμπάκη-ιεροκήρυκα, τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Κορέλη-προϊστάμενο της Ενορίας και τον διάκ Σταύρο Καλαφάτη.

Κηρύσσοντας τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί της επικείμενης μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων αναλύοντας το διατεταγμένο ευαγγελικό ανάγνωσμα (Ματθ. α΄ 1-25).

Στο τέλος, μαθητές και μαθήτριες του γειτονικού με την Ενορία 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος και παιδιά των Κατηχητικών Συντροφιών της Ενορίας έψαλλαν τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο και στους εκκλησιασθέντες πιστούς.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος τελέσθηκε ο καθιερωμένος Μέγας Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Χαλκίδος και των περιχώρων και πλήθους πιστών, οι οποίοι προϋπαντούν με τον προσευχητικό τρόπο της Αγίας μας Εκκλησίας την μητρόπολη των Εορτών, όπως ονομάζονται τα Χριστούγεννα από τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Λίγο πριν το «Δι’ ευχών» ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Σπυρίδων Σιμιτζής έψαλλε τα βυζαντινά κάλαντα προκαλώντας αισθήματα συγκίνησης και χαράς στους εκκλησιασθέντες και στους ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7fm), απ’ όπου μεταδόθηκαν όλες οι ιερές ακολουθίες της ημέρας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ευχήθηκε σε όλους να εορτάσουν την Γέννηση του Χριστού με υγεία και θεία ευφροσύνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων