22/08/2020 22/08/2020 Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, με την συμμετοχή ενδεκάδος Ιερέων, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, αλλά και πολλών ευσεβών χριστιανών. Κατ’ αυτή την...
22 Αυγούστου, 2020 - 15:09
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2020 - 15:12

Πλήθος ιερέων στο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Γεωργίου Καλαφάτη

Διαδώστε:
Πλήθος ιερέων στο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Γεωργίου Καλαφάτη

Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, με την συμμετοχή ενδεκάδος Ιερέων, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, αλλά και πολλών ευσεβών χριστιανών.

Κατ’ αυτή την ημέρα ετελέσθη και το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Γεωργίου Καλαφάτη, Εφημερίου της Ενορίας της Πολιούχου, ο οποίος εκοιμήθη κατά το περασμένο έτος 2019.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανέλυσε θαυμάσια την περί διαζυγίου διδασκαλία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, όπως αυτή αποτυπώνεται από τον Ευαγγελιστή Ματθαίο (19, 3-12).

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν οι ιεροψάλτες της Ενορίας κ. Κωνσταντίνος Σιάνος και Νικόλαος Βαβίλης, πλαισιωμένοι από μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, εκ των οποίων και οι τρείς γιοί του μακαριστού π. Γεωργίου – Θεολόγοι και Αναγνώστες, ενώ όλες οι ιερές ακολουθίες αναμεταδόθηκαν ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7fm).

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων