31/03/2019 31/03/2019 Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του μετέβησαν στην κώμη της Νέας Συνασσού, όπου στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστάτησε και έψαλε την Γ΄ στάση των Χαιρετισμών ενώπιων της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας «Ντινιούς», με την συμμετοχή του Εφημερίου της Ενορίας Πρεσβ. Γεωργίου Γρεμενά, και του Πρεσβ. Ευσταθίου Αναγνώστου...
31 Μαρτίου, 2019 - 10:46

Ποιμαντική περιοδεία στην Β. Εύβοια από τον Μητρ. Χαλκίδος

Διαδώστε:
Ποιμαντική περιοδεία στην Β. Εύβοια από τον Μητρ. Χαλκίδος

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του μετέβησαν στην κώμη της Νέας Συνασσού, όπου στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστάτησε και έψαλε την Γ΄ στάση των Χαιρετισμών ενώπιων της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας «Ντινιούς», με την συμμετοχή του Εφημερίου της Ενορίας Πρεσβ. Γεωργίου Γρεμενά, και του Πρεσβ. Ευσταθίου Αναγνώστου και πολλών ευσεβών χριστιανών, προς του οποίους απηύθυνε λόγο καταρτισμού, εξηγώντας πώς η Παναγίας έγινε η γέφυρα όλων των θνητών προς την διαφορετική-ξένη ζωή, την οποία για να απολαύσουμε πρέπει να αποξενωθούμε από την αμαρτίας και να γίνουμε γνήσιοι φίλοι του Χριστού.

Το “παρών” έδωσαν η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου-Σπανού, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Κοτζιάς και οι Ιερείς της Ιστιαίας και των πέριξ χωρίων Πρωτ. Γεώργιος Χαιρόπουλος, Πρωτ. Ιωάννης Θάνος, Οικον. Ιωάννης Σούρας και Πρεσβ. Μιχαήλ Σαμαράς.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ζωντανή παρουσία παιδιών και νέων, που ώθησε τον Σεβασμιώτατο να προτείνει την ίδρυση παιδικής χορωδίας, πράγμα το οποίο έτυχε θερμής αποδοχής από τους παρισταμένους.

Την ιερά Υμνωδία διηκόνησε ο κ. Παναγιώτης Αναστασίου-καθηγητής του παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στην Ιστιαία, με την συνοδεία και άλλων Ιεροψαλτών της Περιφερείας.

Τό Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμ. Θεοτόκου Λιχάδας, μαζί με τους συνοδούς του κληρικούς, τον Ιεροκήρυκα Βορείου Ευβοίας Αρχιμ. Δαμασκηνό Μάκρα, τον Αρχιμ. Ιωάννη Βουτσιλάκο, τον Οικον. Κωνσταντίνο Χρήστου, Οικον. Νικόλαο Αναστασίου, Οικον. Ιωάννη Σούρα, Πρεσβ. Βασίλειο Σταθαρά, Πρεσβ. Ευστάθιο Αναγνώστου και Πρεσβ. Αθανάσιο Γερογιάννη.

Λίγο πριν την τέλεση του ετησίου μνημοσύνου του μακαριστού Εφημερίου της Ενορίας Οικον. Θεοδώρου Μπούρα, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους ευλαβείς πιστούς, διά του οποίου τους κατήχησε στην αρετή της Μετάνοιας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων