19/08/2021 19/08/2021 Την Τετάρτη 18 Αυγούστου, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, με αφορμή την επικείμενη πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος (22-23 Αυγούστου), στις ιερές ακολουθίες της οποίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε και στη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου...
19 Αυγούστου, 2021 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2021 - 12:30

Προεόρτια Αγρυπνία στην Παναγία Φανερωμένη Νέας Αρτάκης

Διαδώστε:
Προεόρτια Αγρυπνία στην Παναγία Φανερωμένη Νέας Αρτάκης

Την Τετάρτη 18 Αυγούστου, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία, με αφορμή την επικείμενη πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος (22-23 Αυγούστου), στις ιερές ακολουθίες της οποίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε και στη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου-Εφημέριο της Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, Σεραφείμ Σπέη και Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημερίους του Ιερού Προσκυνήματος και τους Διακόνους Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Ευσεβείς Χριστιανοί, οι οποίοι, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού, προσκύνησαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, συμμετείχαν με ευλάβεια στα τελούμενα, ενώ κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, όπως η παράδοση της Εκκλησίας μας προβλέπει.

Η Ιερά Αγρυπνία αναμεταδόθηκε απευθείας από την συχνότητα του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm) και την ιερά υμνολογία διηκόνησαν Χοροί Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ι. Προσκυνήματος δρος Αγγέλου Μαντά-Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως  και του Λαμπαδαρίου κ. Γεωργίου Παπανικολάου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων