29/05/2021 29/05/2021 Μέσα στην χαρμόσυνη και πανηγυρική περίοδο της Αναστάσεως του Χριστού και της εορτής της Μεσοπεντηκοστής, τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μεθεόρτιος της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής το Σαββάτο 29 Μαϊου, λόγω των υγειονομικών διατάξεων στο φερώνυμο και περικαλέστατο βυζαντινό παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής της επικαλούμενης Αγιάς στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας. Ιερούργησε ο Πανοσ Αρχιμ...
29 Μαΐου, 2021 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2021 - 17:13

Σαββάτο Μεσοπεντηκοστής στο Γυμνό Ερέτριας

Διαδώστε:
Σαββάτο Μεσοπεντηκοστής στο Γυμνό Ερέτριας

Μέσα στην χαρμόσυνη και πανηγυρική περίοδο της Αναστάσεως του Χριστού και της εορτής της Μεσοπεντηκοστής, τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μεθεόρτιος της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής το Σαββάτο 29 Μαϊου, λόγω των υγειονομικών διατάξεων στο φερώνυμο και περικαλέστατο βυζαντινό παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής της επικαλούμενης Αγιάς στο Γυμνό του Δήμου Ερέτριας.

Ιερούργησε ο Πανοσ Αρχιμ Ρωμανός Μπασινάς, εφημέριος της ενορίας, με την συμμετοχή του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου κ. Χαραλάμπους Μαζαράκη και του Ιεροψάλτη κ. Νικολάου Ρόγκα καθώς επίσης και των πιστών που συμμετείχαν στην Θεία Ευχαριστία τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο π. Ρωμανός ευχήθηκε εόρτια στους πιστούς.

 

Φωτογραφίες: Ηρακλής και Αθανάσιος Κοκκάλας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων