24/10/2022 24/10/2022 Στη γενέτειρά του, της Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, συλλειτούργησε χθες με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος.  Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στο αρχιερατικό συλλείτουργο, συμπαρισταμένων των Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου-Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Μεθοδίου Φουντούλη-Εφημερίου του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, του Πρωτοπρεσβ. Νικολάου Αναστασίου-Εφημερίου Της Ενορίας Ροβιών...
24 Οκτωβρίου, 2022 - 8:08
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2022 - 8:11

Στη γενέτειρά του ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος Νικηφόρος

Διαδώστε:
Στη γενέτειρά του ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος Νικηφόρος

Στη γενέτειρά του, της Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, συλλειτούργησε χθες με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο νέος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος. 

Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στο αρχιερατικό συλλείτουργο, συμπαρισταμένων των Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου-Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Μεθοδίου Φουντούλη-Εφημερίου του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, του Πρωτοπρεσβ. Νικολάου Αναστασίου-Εφημερίου Της Ενορίας Ροβιών και του Διακ. Σταύρου Καλαφάτη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον γέροντά του, Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο, για την υποδοχή, καθώς και τους συνιερουργούς του και τους συγχωριανούς του, ανέλυσε ερμηνευτικά την σημερινή ευαγγελική περικοπή (Λουκά 8, 27-39).

Προ της απολύσεως, προσφώνησαν συγχαίροντας τον νέο Μητροπολίτη, αρχικά, ο οικείος Εφημέριος, π. Νικόλαος, προσφέροντάς του, ως δώρο, μια ποιμαντορική ράβδο εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλης της Ενορίας, έπειτα, ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, ως εκπρόσωπος του Δήμου του επέδωσε τιμητική πλακέτα, κατόπιν, ο Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος-Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγαίων-Νηλέως δώρισε στον Σεβασμιώτατο κ. Νικηφόρο ένα ωμοφόριο με επιτραχήλιο.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος κ. Τσαπουρνιώτης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Σεβασμιώτατο Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, για την αμέριστη συμπαράστασή του προς τον Δήμο και τους δημότες μετά την καταστροφική πυρκαϊά του Αυγούστου του 2021.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο, συνεχάρη τους τρεις προσφωνήσαντες τον νέο Μητροπολίτη για τα συγκινητικά λόγια τους και τα δώρα τους, την Γερόντισσα του Ι. Μετοχίου Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου με τη συνοδεία της και όλους τους εκκλησιασθέντες συγχωριανούς του Σεβασμιωτάτου κ. Νικηφόρου, που με την αθρόα παρουσία τους του εξέφρασαν το «καλώς όρισες», ενώ και ο ίδιος κλείνοντας, εξήρε τον καλλιεργημένο χαρακτήρα, την εργατικότητα, και το αθόρυβο έργο του πνευματικού του υιού.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος ευχαρίστησε όλους για την συμπαράστασή τους, την παρουσία τους και τα δώρα τους και ζήτησε τις προσευχές τους υπέρ ενισχύσεώς του στη νέα του εκκλησιαστική διακονία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων