24/01/2021 24/01/2021 Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, πρώτη Κυριακή με την φυσική παρουσία πιστών εντός των Ι. Ναών μετά από τις 7 Νοεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τους Εφημερίους της Ενορίας Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη και Οικον. Ιωάννη...
24 Ιανουαρίου, 2021 - 22:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2021 - 22:16

Στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος

Διαδώστε:
Στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, πρώτη Κυριακή με την φυσική παρουσία πιστών εντός των Ι. Ναών μετά από τις 7 Νοεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τους Εφημερίους της Ενορίας Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη και Οικον. Ιωάννη Φαφούτη και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

Τα ιερά αναλόγια διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Σιάνος και ο Λαμπαδάριος κ. Νικόλαος Βαβύλης.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε ερμηνευτικά το περιεχόμενο της διατεταγμένης ευαγγελικής περικοπής (Λουκά 18, 35-43), επισημαίνοντας ότι πριν ο τυφλός θεραπευθεί από τον Ιησού Χριστό, που δεν έβλεπε, τον αναγνώρισε, ως Μεσσία με τους οφθαλμούς της ψυχής τους, που τους κρατάει ανοικτούς η πίστη!

Το σύνολο των Ιερών Ακολουθιών μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων