08/04/2024 08/04/2024 Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και η ακολουθούσα αυτήν Δ΄ Εβδομάδα των Νηστειών, είναι αφιερωμένη στις Ιερατικές Κλήσεις. Έτσι, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 7 Απριλίου 2024, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκάλεσε σε Σύναξη τους Αναγνώστες και Υποψηφίους Κληρικούς της Ιεράς...
08 Απριλίου, 2024 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2024 - 8:29

Στην πορεία καλλιέργειας της Κλήσεως της Ιερωσύνης αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος

Διαδώστε:
Στην πορεία καλλιέργειας της Κλήσεως της Ιερωσύνης αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος

Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και η ακολουθούσα αυτήν Δ΄ Εβδομάδα των Νηστειών, είναι αφιερωμένη στις Ιερατικές Κλήσεις.

Έτσι, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 7 Απριλίου 2024, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκάλεσε σε Σύναξη τους Αναγνώστες και Υποψηφίους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, οι οποίοι προέρχονται από όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εφέτος η σύναξη πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στον Προκόπι Ευβοίας.

Το κύριο μέρος της Συνάξεως ήταν το αρχιερατικό συλλείτουργο στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, συμπαραστατουμένου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σκοπέλου κ. Νικόδημο, με τη συμμετοχή των αρχιμ. Ιωάννου Καραμούζη-Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Τιμοθέου Μπαϊμπάκη-ιεροκήρυκα, Νεκταρίου Ευγενικού-ιεροκήρυκα, του πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Μάρκου-πρωθιερέως του Ιερού Προσκυνήματος, των διακ. Σταύρου Καλαφάτη και Χρήστου Ραμαντανάκη, παρεπιδήμων Κληρικών και πυκνότατου εκκλησιάσματος, αποτελούμενου από εκατοντάδες ευλαβών προσκυνητών. Εκεί διηκόνησαν οι Αναγνώστες και Υποψήφιοι Κληρικοί, είτε στο Ιερό Βήμα, είτε βοηθώντας τους δύο Χορούς των εκλεκτών Ιεροψαλτών του Ι. Ναού κ. Θεοδοσίου Στεργιόπουλου και κ. Νικολάου Ενωτιάδη.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού αναγνώσθηκε η σχετική Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου περί των Ιερατικών Κλήσεων, από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.

Πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χειροθέτησε Αναγνώστη του κ. Δημήτριο Τζιμώκα-Φιλόλογο, Διευθυντή του Γυμνασίου Προκοπίου, μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού Προκοπίου Ευβοίας και εθελοντή συνεργάτη του Ιερού Προσκυνήματος. Κατόπιν, με αφορμή την Εβδομάδα των ιερατικών Κλήσεων, ο Σεβασμιώτατος έκαμε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία καλλιέργειας της Κλήσεως της Ιερωσύνης από όσους επιλέγουν, στη ζωή τους, την σταυροαναστάσιμη οδό της διακονίας των Μυστηρίων του Θεού και την ανάγκη της υποστηρικτικής προσευχής του Λαού, προς τον Θεό, υπέρ των Ιερέων Του.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στον Ξενώνα του Ι. Προσκυνήματος, ο Μητροπολίτης παρέθεσε πρωινό και, αργότερα, μεσημεριανό γεύμα στους Αναγνώστες και όλοι είχαν μεταξύ τους ευχάριστη επικοινωνία. Μετά το τέλος του γεύματος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στα παιδιά το βιβλίο «ΜΙΚΡΟ ΕΙΣΟΔΙΚΟ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ» του εκ Χαλκίδος καταγομένου Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου-Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας και μια αναμνηστική ευλογία εκ του Ιερού Προσκυνήματος του Οσ. Ιωάννου του Ρώσσου.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Ρούκο

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων