23/05/2020 23/05/2020 Στην, από ετών καθιερωμένη, προεόρτια Ιερά Αγρυπνία, εν όψει της επικείμενης ιεράς μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 το βράδυ, στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από τους Ιερείς...
23 Μαΐου, 2020 - 21:26
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2020 - 21:44

Στην προεόρτια Αγρυπνία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

Διαδώστε:
Στην προεόρτια Αγρυπνία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου

Στην, από ετών καθιερωμένη, προεόρτια Ιερά Αγρυπνία, εν όψει της επικείμενης ιεράς μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 το βράδυ, στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από τους Ιερείς του Ι. Ναού, Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη – Προϊστάμενο της Ενορίας και Διευθυντή του Γηροκομείου Χαλκίδος και Οικον. Ιωάννη Φαφούτη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, χοροστάτησε στις ιερές ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου, ενώ στην συνέχεις τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, ευλαβείς πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν το Ιερό Ένδυμα του Οσίου, το οποίο φυλάσσεται στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Επισκοπείου και μετεφέρθη στον Ι. Ναό γι’ αυτό το λόγο.

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Ανδρέας Ρούκο

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων