06/07/2020 06/07/2020 Χθες, Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Ι. Εξωκκλήσιο του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δοκού Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη–προϊστάμενο της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος, τον Πρεσβ. Ευάγγελο Πράγια-Εφημέριο της Ενορίας Δοκού και...
06 Ιουλίου, 2020 - 9:51
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2020 - 8:57

Στον Δοκό γιορτάστηκε ο Όσιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης

Διαδώστε:
Στον Δοκό γιορτάστηκε ο Όσιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης

Χθες, Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Ι. Εξωκκλήσιο του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δοκού Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρηπροϊστάμενο της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος, τον Πρεσβ. Ευάγγελο Πράγια-Εφημέριο της Ενορίας Δοκού και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή (Ματθ 8, 5-13), τονίζοντας την ταπείνωση και την ευγένεια του Εκατοντάρχου, που αν και δεν ήταν Ιουδαίος, φέρθηκε τόσο όμορφα και με καλό φρόνημα προς τον Ιησού. Ο Σεβασμιώτατος, στη συνέχεια, προέτρεψε τους χριστιανούς να μιμηθούν αυτό το φρόνημα και αυτήν την συμπεριφορά στην ζωή τους, ενώ ακολούθως αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Αθανάσιο, ο όποιος θεωρείται ιδρυτής του μοναχικού βίου στο Άγιον Όρος, αφού τον συγκρίνει η υμνολογία με τον Μέγα Αντώνιο.

Λίγο μετά την απόλυση οι Κατηχήτριες και τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας καλωσόρισαν τον Ποιμενάρχη τους, προσφέροντάς του λουλούδια και ο Σεβασμιώτατος, με πατρικό ενθουσιασμό, ευχαρίστησε τα παιδιά, χαρίζοντάς του αναμνηστικές ευλογίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων