23/12/2022 23/12/2022 Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου συναντήθηκε με μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ενόψει της Μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, το τριήμερο 21-23 Δεκεμβρίου. Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδος, όπου παρακολούθησε την χριστουγεννιάτικη γιορτή, την οποία είχαν προετοιμάσει και παρουσίασαν οι μαθητές...
23 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2022 - 17:33

Συναντήσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος με μαθητές

Διαδώστε:
Συναντήσεις του Μητροπολίτη Χαλκίδος με μαθητές

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου συναντήθηκε με μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ενόψει της Μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, το τριήμερο 21-23 Δεκεμβρίου.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδος, όπου παρακολούθησε την χριστουγεννιάτικη γιορτή, την οποία είχαν προετοιμάσει και παρουσίασαν οι μαθητές και οι Καθηγητές του Σχολείου παρουσία πολλών γονέων και κηδεμόνων.

Αμέσως μετά, στην ειδικά διαμορφωμένη, για τις λατρευτικές ανάγκες των ενοριτών του υπό αναστήλωση Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, αίθουσα του θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως, επισκέφτηκαν, έψαλλαν τα κάλαντα και ευχήθηκαν επίκαιρα στον Σεβασμιώτατο στελέχη και στρατιώτες της Σχολής Πεζικού, μέλη του Χορευτικού Ομίλου Χαλκίδας και η χορωδία του Ωδείου Παραδοσιακής Μουσικής «Γέφυρες».

Κατόπιν, στον ίδιο χώρο, ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε την Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η οποία, συνοδευόμενη από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, τους Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας κ. Αθανάσιο Τριανταφύλλου, Τουρισμού-Προγραμματισμού κ. Νικόλαο Παπαγεωργόπουλο, Ληλαντίων κ. Δημήτριο Σέρρα, την Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΧ κ. Αικατερίνη Μεγάλου και την συνεργάτιδα της Δημάρχου κ. Αικατερίνη Κανίκλη, συζήτησε με τον Σεβασμιώτατος ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος του Δήμου και της τοπικής μας Εκκλησίας και τον προσκάλεσε στην επίσημη δεξίωση, μετά την Δοξολογία της πρώτης του νέου έτους, στο Δημοτικό Μέγαρο Κότσικα.

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στην ίδια αίθουσα, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο μαθητές της Ε΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος, οι οποίοι του προσέφεραν λουλούδια και μια κάρτα με ευχές για τα Χριστούγεννα, εκ μέρους όλων των τάξεων του Σχολείου και εν συνεχεία έψαλλαν μελωδικά κάλαντα κ τραγούδια στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Ο Σεβασμιώτατος με μεγάλη χαρά για την επίσκεψη των μαθητών, τους ευχαρίστησε και αφού ευχήθηκε σε όλους για το άγιο Δωδεκαήμερο και τους προσέφερε γλυκά και χριστουγεννιάτικες ευλογίες.

Το απόγευμα της 22ας Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, μετέβη στο Ν. Προκόπι, όπου επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο, προσκεκλημένος να παρακολουθήσει την χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως και Πρωθιερέας του Ι. Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου, ο Εφημέριος της Ενορίας Ν. Προκοπίου Πρωτοπρεσβ. Δημήτριος Πατεράκης, η Διευθύντρια και το διδακτικό προσωπικό του Σχολείο.

Στην γιορτή που παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες, παρουσιάσθηκαν διηγήσεις για το πραγματικό νόημα της Εορτής, ποιήματα, κάλαντα και τραγούδια, καθώς και θεατρικά, βασισμένα σε χριστουγεννιάτικα διηγήματα.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους συντελεστές για την προετοιμασία και τους μαθητές, που έλαβαν μέρος, για τον υπέροχο τρόπο που απέδωσαν το πρόγραμμα της εορτής, το οποίο, πραγματικά, προκάλεσε αγαλλίαση στους παρευρισκόμενους και κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα, καλή δύναμη στο έργο των διδασκόντων και πρόοδο στους μαθητές.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, μαθητές των Δ΄ και Ε΄ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη τους στην ειδικά διαμορφωμένη, για τις λατρευτικές ανάγκες των ενοριτών του υπό αναστήλωση Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, αίθουσα του θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως, συνοδευόμενοι από τις Δασκάλες τους κ. Βασιλική Μάρκου και Ανθή Κολιμάτση, έψαλλαν κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια και προσέφερα στον Σεβασμιώτατο ευχετήρια κάρτα και γλυκά.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους μαθητές και τις Δασκάλες τους, διότι ήρθαν και του έδωσαν μεγάλη χαρά, τους ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα και ευλογημένη τη νέα χρονιά και να έχουν πρόοδο, με την φώτιση του Θεού, ενώ στο τέλος τους προσέφερε στο τέλος χριστουγεννιάτικες ευλογίες.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων