27/12/2023 27/12/2023 Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε, την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023, η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, με κέντρο τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, όπου έχει καθιερώσει να λειτουργεί εδώ και χρόνια ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Την πανήγυρη λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος...
27 Δεκεμβρίου, 2023 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2023 - 8:33

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ – Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ – Η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ι.Μ. Χαλκίδος

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε, την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023, η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, με κέντρο τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, όπου έχει καθιερώσει να λειτουργεί εδώ και χρόνια ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Την πανήγυρη λάμπρυνε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, φίλος και παλαιός συμμαθητής του Μητροπολίτη Χαλκίδος, από τα χρόνια των σπουδών τους στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, ο οποίος, έχοντας την ονομαστική του εορτή, προσεκλήθη από τον Ποιμενάρχη, να εορτάσει τα ονομαστήριά του στην Ιερά Μητρόπολη.

Ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και των αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη-προϊσταμένου της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, Χριστοφόρου Παπαθανασίου-εφημερίου της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου «ΑΡΜΑ», του πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη-εφημερίου του Ι. Ν. Κοιμ. Θεοτόκου Βασιλικού, του διακ. Σταύρου Καλαφάτη, των αγίων ιεροψαλτών του Ι. Ναού κ. Αθανασίου Τριανταφύλλου, και κ. Αλεξάνδρου Βουρή και πολλών ευσεβών χριστιανών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος, αναφερθείς στην μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων και την συμμετοχή της Υπεραγίας Θεοτόκου στην ένσαρκη Οικονομία του Θεού Λόγου, ενώ με πολλή αγάπη αναφέρθηκε και στον εορτάζοντα άγιο Πτολεμαΐδος, επισημαίνοντας πτυχές του καλού χαρακτήρος και της ευλογημένης βιοτής του μέσα στην Εκκλησία.

Μετά την Απόλυση, ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος ευχαρίστησε κατασυγκινημένος τον Σεβασμιώτατο και παρότρυνε τους εκκλησιασθέντες πιστούς και τους ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97, 7fm) να έχουν ζητούμενο στη ζωή τους τον Χριστό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων