07/03/2020 07/03/2020 Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνης Χαλκίδος χοροστάτησε και έψαλλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 όπου τελέστηκαν οι Α’ Χαιρετισμοί προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.  Στην ιερά Ακολουθία τον  Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Σταυροφόρος-Οικονόμος Αντώνιος Αντωνίου, ο Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης και ο Διάκ. Ευγένιος...
07 Μαρτίου, 2020 - 12:42
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2020 - 12:41

Τελέστηκε η Α’ Στάση Χαιρετισμών στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Τελέστηκε η Α’ Στάση Χαιρετισμών στη Χαλκίδα

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνης Χαλκίδος χοροστάτησε και έψαλλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 όπου τελέστηκαν οι Α’ Χαιρετισμοί προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Στην ιερά Ακολουθία τον  Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Σταυροφόρος-Οικονόμος Αντώνιος Αντωνίου, ο Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης και ο Διάκ. Ευγένιος Τσάλλας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα χαρίσματα της Παναγίας, όπως αυτά αναφέρονται και ψάλλονται στους ύμνους της ιεράς ακολουθίας των Χαιρετισμών, τόνισε ότι η Θεοτόκος, ως υπέρμαχος στρατηγός και προστάτις λυτρώνει τους πιστούς από προσβολές και εισβολές και προσκάλεσε τους πιστούς να μένουν πιστοί στην προστασία της Παναγίας και την σωτηρία που χαρίζει σε όλους ο Υιός της και Θεός μας, Ιησούς Χριστός μέσα από την Θεία Κοινωνία.

Πολλοί ευλαβείς ενορίτες προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν και να ικετεύσουν την Κυρία των Αγγέλων, μαζί και με τους δυσκολεμένους και ανήμπορους, οι οποίοι συμμετείχαν δια του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο οποίος μετέδωσε απευθείας την Ιερά Ακολουθία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων