13/07/2020 13/07/2020 Για την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος στην εφημερίδα “ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ” και χαρακτήρισε την απόφαση θλιβερή και επώδυνη. Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος προέβη στην εξής δήλωση: Θλιβερή και επώδυνη η είδηση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Συγχαίρω α) την τουρκάλα Βουλευτή ΧΙΟΥΝΤΑ...
13 Ιουλίου, 2020 - 16:23
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2020 - 15:58

«Θλιβερή και επώδυνη η είδηση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας»

Διαδώστε:
«Θλιβερή και επώδυνη η είδηση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας»

Για την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος στην εφημερίδα “ΣΤΕΡΕΑ ΝΕΑ” και χαρακτήρισε την απόφαση θλιβερή και επώδυνη.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος προέβη στην εξής δήλωση:

Θλιβερή και επώδυνη η είδηση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Συγχαίρω α) την τουρκάλα Βουλευτή ΧΙΟΥΝΤΑ ΚΑΓΙΑ, η οποία είχε το κουράγιο να υποστηρίξει δημοσίως, ότι η Αγία Σοφία πρέπει να λειτουργήσει για τον σκοπό που κτίστηκε, δηλαδή ως Εκκλησία!

β) τον μουφτή της Κομοτηνής ΧΑΛΗΛ ΤΖΙΧΑΝΤ, ο οποίος δήλωσε με παρρησία το αυτονόητο, ότι η Αγία Σοφία είναι χριστιανικός Ναός και ότι διαφωνεί στην μετατροπή της σε τζαμί.

γ) τον Τούρκο νομπελίστα ΟΡΧΑΝ ΠΑΜΟΥΚ, που σχολίασε απογοητευμένος αυτήν την μετατροπή και όσους αναρίθμητους Τούρκους διακινδυνεύοντες φωνάζουν εναντίον της απόφασης, έστω και αν δεν ακούγονται, απ’ όσους με περισσή έπαρση αποφασίζουν και διατάσσουν.

Ακόμη με συγκινούν οι δηλώσεις συμπαραστάσεως, προς την Πατρίδα μας, εκ μέρους των ισχυρών της γης, στο βαθμό που δεν είναι μόνον ωραία, αλλά κούφια και ανέξοδα λόγια, τα οποία, ενώ δεν αλλάζουν τα τετελεσμένα, μας δημιουργούν επικίνδυνες ψευδαισθήσεις.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων