02/01/2021 02/01/2021 Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου...
02 Ιανουαρίου, 2021 - 10:50
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2021 - 10:06

Τίμησαν τον Μέγα Βασίλειο στη Χαλκίδα

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Μέγα Βασίλειο στη Χαλκίδα

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Τοπικής Εκκλησίας με πρώτο τον Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, αλλά και ευσεβών πιστών κατά τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, προσήλθε στον Ι. Ναό και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος μαζί με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας τέλεσαν την Πανηγυρική Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου Έτους, στην οποία παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δήμητρα Σακελλαράκη και η Αντιδήμαρχος κ. Αναστασία Μακαρώνα-Ψυχογιού.

Πριν την Απόλυση της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά σε όλους τους παρευρισκομένους και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97, 7fm), από τον οποίο μεταδόθηκαν ζωντανά όλες οι ιερές ακολουθίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων