21/04/2022 21/04/2022 Όπως έχει καθιερώσει από την αρχή της Αρχιερατικής του διακονίας στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος, έτσι και φέτος, την Μεγάλη Τετάρτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδος. Τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής κ. Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης με μέλη του Διοικητικού Προσωπικού του Νοσοκομείου και τέλεσε το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου, συνοδευόμενος από...
21 Απριλίου, 2022 - 9:02
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2022 - 8:35

Το Νοσοκομείο Χαλκίδος επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Διαδώστε:
Το Νοσοκομείο Χαλκίδος επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος

Όπως έχει καθιερώσει από την αρχή της Αρχιερατικής του διακονίας στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος, έτσι και φέτος, την Μεγάλη Τετάρτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδος.

Τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής κ. Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης με μέλη του Διοικητικού Προσωπικού του Νοσοκομείου και τέλεσε το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη-Ιεροκήρυκα, τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, τον Πρεσβ. Αντώνιο Ρίζο και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, χρίοντας όσους επιθυμούσαν με το Άγιο Ευχέλαιο.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, χοροστάτησε κατά την ιερά Ακολουθία του Νιπτήρος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, με την συμμετοχή του Προϊσταμένου της Ενορίας, Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου, του συνεφημερίου του, Πρωτοπρεσβ. Γεωργίου Πολυκαρπίδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος, προς το οποίο κήρυξε τον θείο λόγο αναλύοντας την διαφορά του Ιουδαϊκού και του Χριστιανικού Πάσχα και αναπτύσσοντας την θεμελιώδη για τους Χριστιανούς αξία της συχνής Θείας Κοινωνίας, ευχήθηκε σε όλους να μην ομοιάσουμε στον Ιούδα, που έχασε τον Χριστό, εξ’ αιτίας της φιλαργυρίας του και να τύχουμε όλοι Δεσποτικής ξενίας και αθανάτου Τραπέζης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων