28/06/2023 28/06/2023 Στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, πραγματοποιήθηκε σήμερα  Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, διευρυμένη σύσκεψη υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με θέμα τον φετινό εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στην Πόλη της Χαλκίδος. Στη σύσκεψη παρέστησαν οι εμπλεκόμενοι Κληρικοί με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Ευσταθίου, ο...
28 Ιουνίου, 2023 - 15:44
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2023 - 15:31

Χαλκίδα: Διευρυμένη σύσκεψη για τον εορτασμό της πολιούχου Αγίας Παρασκευής

Διαδώστε:
Χαλκίδα: Διευρυμένη σύσκεψη για τον εορτασμό της πολιούχου Αγίας Παρασκευής

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, πραγματοποιήθηκε σήμερα  Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, διευρυμένη σύσκεψη υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με θέμα τον φετινό εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στην Πόλη της Χαλκίδος.

Στη σύσκεψη παρέστησαν οι εμπλεκόμενοι Κληρικοί με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Ευσταθίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαλκιδέων κ. Ιωάννης Πανταζής, ο Αντισυνταγματάρχης κ. Δημήτριος Ράνιος, εκπρόσωπος της Σχολής Πεζικού, η Διοικητής Α.Τ. Χαλκίδος Αστυνόμος Α΄ κ. Εύα Χαρπαντίδου, ο Υπαστυνόμος κ. Μιλτιάδης Θωμάς, οι Υπασπιστές Λ.Σ. κ.κ. Δημήτριος Δουφέκας και Κωνσταντίνος Κατσαγάννης και τα λαϊκά μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας Αγ. Παρασκευής κ.κ. Βασίλειος Στύλος και Σωτήριος Παπαϊωάννου.

Κοινή απόφαση των συμμετεχόντων, στην σύσκεψη, υπήρξε η τοπική μετάθεση της Πανηγύρεως της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, αφού ο παλαιοχριστιανικός Ι. Ναός της Αγίας Παρασκευής, στην περιοχή «Κάστρο», βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας, διότι είναι σε πλήρη εξέλιξη εντός και εκτός του αναστηλωτικά έργα, τα οποία πραγματοποιούνται με τη μέριμνα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας, την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και την μόνιμη επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση των συμμετεχόντων να συμβάλουν στην καλή έκβαση της πανηγύρεως και κατόπιν όλοι ξεναγήθηκαν από τον Προϊστάμενο της Ενορίας Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, στον υπό αναστήλωση Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων