27/01/2021 27/01/2021 Την ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, επί τη ανακομιδή του ιερού του Λειψάνου, πανηγύρισε σήμερα (Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021) η Εκκλησία της Χαλκίδος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων του Ιεροκήρυκος Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη των Ιερέων της Ενορίας Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα, Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη και Πρωτοπρεσβ....
27 Ιανουαρίου, 2021 - 15:38
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2021 - 15:13

Χαλκίδα: Γιορτή και μνημόσυνο του μακαρ. Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Α’

Διαδώστε:
Χαλκίδα: Γιορτή και μνημόσυνο του μακαρ. Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Α’

Την ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, επί τη ανακομιδή του ιερού του Λειψάνου, πανηγύρισε σήμερα (Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021) η Εκκλησία της Χαλκίδος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων του Ιεροκήρυκος Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη των Ιερέων της Ενορίας Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα, Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη και Πρωτοπρεσβ. Χαραλάμπους Ταραμίγκου, του Διακ. Νικολάου Πριμηκύριου καί συμπροσευχομένων και άλλων Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στο περιεχόμενο της εορτής, αλλά και στο πρόσωπο του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄ (Βέργη, 1974-2001), ο οποίος εποίμανε θεάρεστα την Ι. Μητρόπολη επί 27 και ήμισυ έτη και εκοιμήθη κατά την εορτή του συνωνύμου του Αγίου το έτος 2010. Ακολούθησε το Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων