28/06/2021 28/06/2021 Την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2020 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην προσφερθείσα Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Φεβρωνίας. Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος – Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγαίων και Νηλέως,...
28 Ιουνίου, 2021 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2021 - 9:03

Χαλκίδος: Η Θεία Ευχαριστία ενώνει όλα τα υπόλοιπα ιερά Μυστήρια

Διαδώστε:
Χαλκίδος: Η Θεία Ευχαριστία ενώνει όλα τα υπόλοιπα ιερά Μυστήρια

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2020 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην προσφερθείσα Θεία Λειτουργία, επί τη μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Φεβρωνίας.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Λιάσκος – Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγαίων και Νηλέως, Ιωάννης Μάρκου-Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως, ο Σταυροφ. Ιωάννης Σεφέρης-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Δημητρίου Δάφνης, ο Οικον. Ιωάννης Γκέκας-Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Τριάδος Βλαχιάς και ο Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος.

Από νωρίς το μοναστήρι ήταν ανοικτό για όσους επεθύμησαν να μετάσχουν των Αχράντων Μυστηρίων και να ευχηθούν στη σεβαστή Γερόντισσα Φεβρωνία, η οποία απολαμβάνει καθολικής τιμής και σεβασμού.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος μίλησε κάνοντας αναφορά στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, η οποία ενώνει όλα τα υπόλοιπα ιερά Μυστήρια. Η Αγία Τριάδα, Ο Πατήρ διά του Υιού και εν Αγίω Πνεύματι μας φανερώνεται και καθαγιάζει τα Τίμια και Άγια Δώρα σε Σώμα και Αίμα Χριστού.

Τέλος ευχήθηκε εόρτια, με συγκινητικότατα λόγια, προς την αγία Καθηγουμένη, η οποία είναι η παλαιότερη μοναχή της Ιεράς Μητροπόλεως, εγκαταβιώνοντας σε αυτήν από το 1946 και μεταλαμπαδεύοντας το μοναχικό ιδεώδες στις υποτακτικές της και σε κάθε πιστό προσκυνητή της Ιεράς Μονής.

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων 27 Ιουνίου 2021 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Ταξιάρχου Χαλκίδος.

Εκεί τον υποδέχθηκαν οι Εφημέριοι της Ενορίας Αρχιμ. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, Ιερομόν. Γρηγόριος Κλεούδης και Πρεσβ. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, ενώ κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερθείς στην Τριαδικότητα του Θεού, τον Οποίο οι άνθρωποι πρέπει να ομολογούν, σύμφωνα με την σημερινή ευαγγελική περικοπή (Ματθ. 10, 32-33, 37-38, 19, 27-30). Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι γίνονται φίλοι του Θεού, αποσκοπώντας στην Αγιότητα. Έτσι όλοι οι Άγιοι, πρώτα απ’ όλους η Παναγία, έπειτα ο τίμιος Πρόδρομος, οι Απόστολοι, οι Ισαπόστολοι, οι Ιερομάρτυρες και όλοι οι Άγιοι γίνανε φίλοι του Θεού και κέρδισαν την Βασιλεία των ουρανών. Θα πρέπει, λοιπόν, να συνειδητοποιήσουμε γιατί ζούμε και ποιος είναι ο προορισμός μας. Τι κάνουμε λοιπόν, για Εκείνον που έδωσε τον ίδιο Του τον εαυτό και την ζωή του για εμάς; Εμείς οφείλουμε αλλά και έχουμε ανάγκη την δοξολογία για το Άγιο Όνομα Του.

Το σύνολο των ιερών Ακολουθιών μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7fm).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων