11/02/2024 11/02/2024 Την μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου, με κέντρο τον φερώνυμο ιερό Ναό του στο Αφράτι, όπου χοροστάτησε και προέστη των ιερών ακολουθιών ο Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Χαλκίδος και παρεπιδήμους και...
11 Φεβρουαρίου, 2024 - 11:40
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2024 - 11:50

Χαλκίδος Χρυσόστομος: Να μένει η ψυχή του χριστιανού ανίκητη από τις προσβολές της αμαρτίας

Διαδώστε:
Χαλκίδος Χρυσόστομος: Να μένει η ψυχή του χριστιανού ανίκητη από τις προσβολές της αμαρτίας

Την μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου, με κέντρο τον φερώνυμο ιερό Ναό του στο Αφράτι, όπου χοροστάτησε και προέστη των ιερών ακολουθιών ο Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Χαλκίδος και παρεπιδήμους και με την προσευχητική συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Σέρρας, η Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Ευαγγελία Παλαιολόγου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών και Έργων Αυτεπιστασίας κ. Βασίλειος Γουρνής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ευάγγελος Βαβουλιώτης-πρόεδρος της Αναπτυξιακής και Κωνσταντίνος Πνευματικός και ο πρόεδρος της Δ. Κοινότητας Αφρατίου κ. Κωνσταντίνος Ζευγολάτης.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε τον άγιο Χαράλαμπο μέσα από την εγκωμιαστική υμνολογία της Εκκλησίας και προέτρεψε τους πιστούς να αντιληφθούν την ανάγκη και την σπουδαιότητα να μένει η ψυχή του χριστιανού ανίκητη από τις προσβολές της αμαρτίας και άτρεπτη από την αγάπη στον Χριστό και ο νους άσυλος-απαραβίαστος από τις διαβολικές προσβολές.

Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού, έλαβε χώρα η λιτάνευση του ιερού εικονίσματος του αγίου, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων.

Την κυριώνυμη ημέρα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς Κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας, με θέμα την προσωπική σταυρική πορεία του αγίου Χαραλάμπους, ως μιμητού του Χριστού και ως παραδείγματος κάθε χριστιανού.

 

Λίγο πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εόρτια στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, συνεχάρη τον νέο εφημέριο της Ενορίας Αφρατίου, πρεσβ. Χρυσόστομο Τσούβαλη, για την πρώτη επέτειο της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του και για τον εργατικό του ζήλο κατά το πρώτο έτος της διακονίας του, ενώ συνεβούλευσε τους ενορίτες να συνεχίζουν να αγκαλιάζουν και να στηρίζουν τον εφημέριό τους, ώστε να καρποφορεί το έργο της Εκκλησίας του Χριστού.

    

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων