04/02/2023 04/02/2023 Με την ευκαιρία της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε δύο Ενορίες της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος. Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος. Εκεί, με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, του Προϊσταμένου της Ενορίας...
04 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2023 - 9:48

Χαλκίδος Χρυσόστομος: Ο Χριστός ήταν, είναι και θα είναι ο Σωτήρας όσων των περιμένουν

Διαδώστε:
Χαλκίδος Χρυσόστομος: Ο Χριστός ήταν, είναι και θα είναι ο Σωτήρας όσων των περιμένουν

Με την ευκαιρία της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε δύο Ενορίες της Αρχιερατικής Περιφερείας Χαλκίδος.

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος.

Εκεί, με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, του Προϊσταμένου της Ενορίας Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου του δευτερεύοντος Εφημερίου Πρωτοπρεσβ. Γεωργίου Πολυκαρπίδη και του Διακ. Σταύρου Καλαφάτη, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στο γεγονός της Υπαπαντής, όπως περιγράφεται στους συνοπτικούς ευαγγελιστές.

Μετά την απόλυση και τη διανομή του αντιδώρου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του π. Νικόδημο και τον Διάκονό του π. Σταύρο, μετέβη στο νέο κοιμητήριο Χαλκίδος, όπου τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου Χαλκίδος Χρυσοστόμου Α΄ (Βέργη) και της ευεργέτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελένης Πνευματικού-Μπακαρόζου.

Η εορτή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου

Την επομένη, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην γενέτειρά του Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο επί τη μνήμη του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, αλλά και του Αγίου Νεομάρτυρος Σταματίου, επ’ ονόματι του οποίου εορτάζει ο Εφημέριος της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο εορτάζων π. Σταμάτιος, οι Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας-Προϊστάμενος της Ενορίας Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος, Χριστοφόρος Παπαθανασίου-αδελφός και Εφημέριος της Ι. Μονής Αγ, Γεωργίου ΑΡΜΑ, ο Πρεσβ. Δημήτριος Παλικαρίου-Εφημέριος της Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μύτικα, ο Διάκ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Πρεσβ. Πέτρος Βλάχος-Εφημέριος Ν. Λαμψάκου.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αποκεκαλυμμένη αλήθεια του Χριστού, ο Οποίος, έστω κι αν για πολλούς παραμένει σημείο αντιλεγόμενο, ήταν, είναι και θα είναι ο Σωτήρας όσων των περιμένουν, ως ηγαπημένο και φας, όπως ο Θεοδόχος Συμεών. Συνεχάρη, επίσης, τον π. Σταμάτιο για την ονοματική του εορτή και τον επαίνεσε για την αξιομίμητη εργασία του στην Ενορία και την επιτυχία του σε κάθε διακονία που η Εκκλησία του εμπιστεύεται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων