05/08/2019 05/08/2019 Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου, τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, τον Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος...
05 Αυγούστου, 2019 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2019 - 10:21

Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου στη Μητρ.Χαλκίδος

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου στη Μητρ.Χαλκίδος

Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, στην παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου, τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, τον Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη, τον Προϊσταμενο του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη, τον Συνεφημέριο της Ενορίας Οικον. Ιωάννη Φαφούτη, τον Εφημέριο Ενορίας Κεράμειας Πρεσβ. Αθανάσιο Γερογιάννη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο, Ευγένιο Τσάλλα και Δημήτριο Κορόζη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του αδελφού της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος, Μοναχού Καλλινίκου Καραπέτη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, του περιέγραψε το νέο έργο του Διακόνου και γενικότερα την ζωή του Κληρικού, την οποία καλείται να ακολουθήσει οπλισμένος με υπομονή, ενώ παράλληλα, με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ρωμ. ιε’ 1-7) τον κάλεσε να διακονήσει το μυστήριο της οικοδομής του Σώματος της Εκκλησίας.

Ο πνευματικός πατήρ του νέου Διακόνου, Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου ανέγνωσε την Κανονική Συμμαρτυρία, ενώ το πλήθος του Λαού του Θεού, το οποίο από νωρίς το πρωί είχε κατακλείσει τον ιστορικό Ι. Ναό,  αναφώνησαν το «Άξιος», συμμετέχοντας ενεργά στο όλο Μυστήριο.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμάσια καλλίφωνοι Χοροί Ιεροψάλτων, υπό την διεύθυνση των κ. Κωνσταντίνου Σιάνου και κ. Νικολάου Βαβίλη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων