02/02/2021 02/02/2021 Μετά από σχεδόν 10 μήνες ανακαινιστικών εργασιών, ο Ιερός Ναός των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων εν Σπέτσαις, ετοιμάσθηκε με την άοκνη μέριμνα του προισταμένου και Ιεροκήρυκος Αρχιμ.π Γρηγορίου Νανακούδη, για να υποδεχθεί τους πιστούς που τιμούν το διήμερο 2α και 3η Φεβρουαρίου 2021, την μνήμη των τοπικών προστατών Αγίων. Όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εργασίες...
02 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:33
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2021 - 22:37

Δέκα μήνες προσπαθειών για τον Ναό των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων

Διαδώστε:
Δέκα μήνες προσπαθειών για τον Ναό των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων

Μετά από σχεδόν 10 μήνες ανακαινιστικών εργασιών, ο Ιερός Ναός των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων εν Σπέτσαις, ετοιμάσθηκε με την άοκνη μέριμνα του προισταμένου και Ιεροκήρυκος Αρχιμ.π Γρηγορίου Νανακούδη, για να υποδεχθεί τους πιστούς που τιμούν το διήμερο 2α και 3η Φεβρουαρίου 2021, την μνήμη των τοπικών προστατών Αγίων.

Όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εργασίες ανακαίνισης δηλ. αντικαταστάθηκαν τα παλαιά σκουριασμένα παράθυρα με νέα μαρμάρινα και το ξύλινο τέμπλο με νέο μαρμάρινο. Το δάπεδο του Ιερού βήματος και η Αγία Τράπεζα επενδύθηκαν με μάρμαρο. Μαζί μ αυτές τις κύριες εργασίες προσθέτουμε την κατασκευή ξυλόγλυπτων επίπλων, μπρούτζινων εξαρτημάτων όπως επίσης και την κατασκευή νέων καλλυμάτων.

Ο Ι. Ναός άλλαξε ριζικά όψη και τούτο οφείλεται στους χορηγούς δηλ. τον Μέγα Ευεργέτη κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟ και τον επίσης σπουδαίο άνθρωπο κ. Kosmo Kalliarekos.

Αρχιτέκτων του έργου είναι ο κ. ΙΩΆΝΝΗΣ ΔΕΔΕΣ , που με πολύ μεράκι σχεδίασε και παρακαλούθησε την πορεία καθώς και οι εξαίρετοι καλλιτέχνες μαρμαροτεχνίτες Σάββας Κακκαλής και Θεόδωρο Δαγρέ.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων