07/07/2021 08/07/2021 Η εικαστική έκθεση ECHO II: Σπέτσες, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης ECHO II: Παραδόσεις σε Μετάβαση, και θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 22 Ιουλίου 2021 θα φιλοξενηθεί στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Σπετσών, και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν στις 12 Ιουλίου 2021, ώρα 19:00, στον προαύλιο χώρο του μουσείου (για...
07 Ιουλίου, 2021 - 15:51
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 15:41

Εικαστική έκθεση στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Σπετσών

Διαδώστε:
Εικαστική έκθεση στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Σπετσών

Η εικαστική έκθεση ECHO II: Σπέτσες, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής δράσης ECHO II: Παραδόσεις σε Μετάβαση, και θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 22 Ιουλίου 2021 θα φιλοξενηθεί στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Σπετσών, και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν στις 12 Ιουλίου 2021, ώρα 19:00, στον προαύλιο χώρο του μουσείου (για λόγους προστασίας από τον COVID-19).

Η εν λόγω εικαστική έκθεση είναι το αποτέλεσμα της φιλοξενίας τεσσάρων καλλιτεχνών η οποία διοργανώθηκε στο νησί των Σπετσών τον Ιούνιο του 2021, και παρουσιάζει στο κοινό τα έργα τέχνης που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες κατά τη διάρκειά της, εμπνεόμενοι από τις τοπικές παραδόσεις σε σχέση με τη θάλασσα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί Κατερίνα Καρατζαφέρη (Ελλάδα), Deyana Stareva (Βουλγαρία), Martina Spasovska (Βόρεια Μακεδονία) και Balázs Kontur (Ουγγαρία). Την έκθεση επιμελήθηκε η εικαστικός Αλκυόνη Δίβαρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ECHO II: ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Το ECHO II: Παραδόσεις σε Μετάβαση είναι μια ευρωπαϊκή πολιτιστική δράση με στόχο τη δημιουργία νέων έργων τέχνης εμπνευσμένων από τοπικές παραδόσεις της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ουγγαρίας. Στο πλαίσιο του ECHO II, οι τοπικές παραδόσεις γίνονται αντιληπτές ως δυναμικές και εξελισσόμενες διαδικασίες, οι οποίες διαμορφώνουν και διαμορφώνονται από τις ζωές των τοπικών κοινοτήτων. Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζονται ως στοιχεία συγκρότησης των πολιτισμικών ταυτοτήτων, αλλά όχι ως “μουσειακά αντικείμενα” τα οποία οφείλουν -προστατευόμενα- να παραμένουν αναλλοίωτα.

Υπό αυτό το φως, το ECHO II στέκεται κριτικά απέναντι στις καθιερωμένες, αλλά άγονες οπτικές, οι οποίες περιορίζουν την καινοτομία και τη σύγχρονη δημιουργικότητα, και συνιστά μια ευκαιρία: (α) για τους καλλιτέχνες να αναδείξουν και να ανανεώσουν τις τοπικές παραδόσεις μέσω της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, και (β) για τις τοπικές κοινότητες να αναστοχαστούν, και συνακόλουθα να αναπλαισιώσουν, και να αναζωογονήσουν τις δικές τους παραδόσεις μέσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά με την έκθεση:

Τοποθεσία: Εκκλησιαστικό Μουσείο Σπετσών

Διάρκεια: 12 – 22.07.2021

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 10:00-13:30 και 18:00-21:30

Εγκαίνια: 12.07.2021, ώρα 19:00

Είσοδος: Ελεύθερη

Σχετικά με τη δράση ECHO II και τις κύριες δραστηριότητές της:

Ιστοσελίδα ECHO II: https://echo-ii.eu/

Ιστοσελίδα Inter Alia: https://interaliaproject.com/project/echo-ii-traditions-in-transition/

Επικοινωνία:

Καλλιτεχνικός υπεύθυνος: Νίκος Πασαμήτρος: [email protected]

Η δράση ECHO II: Παραδόσεις σε Μετάβαση συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων