04/01/2020 04/01/2020 Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, στην Συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού Ύδρας, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου, η εορταστική εκδήλωση της τοπικής Εκκλησίας της Ύδρας. Στην εκδήλωση μίλησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Εφραίμ, βραβεύθηκαν με χρηματικό ποσό οι εισαχθέντες στα ΑΕΙ από την Γ’ Λυκείου Ύδρας και τελέστηκε η...
04 Ιανουαρίου, 2020 - 9:58
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2020 - 10:02

Επιτυχόντες μαθητές βράβευσε ο Μητροπολίτης Ύδρας

Διαδώστε:
Επιτυχόντες μαθητές βράβευσε ο Μητροπολίτης Ύδρας

Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, στην Συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού Ύδρας, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου, η εορταστική εκδήλωση της τοπικής Εκκλησίας της Ύδρας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Εφραίμ, βραβεύθηκαν με χρηματικό ποσό οι εισαχθέντες στα ΑΕΙ από την Γ’ Λυκείου Ύδρας και τελέστηκε η ευλογία και η κοπή της Βασιλόπιτας της τοπικής Εκκλησίας.

Την έναρξη της εορταστικής εκδήλωσης άνοιξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου καλωσορίζοντας τους παριστάμενους. Στη συνέχεια ακολούθησε εμπνευσμένη και ψυχωφελής ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης μίλησε προς ωφέλεια όλων μας και για τον πνευματικό μας ανεφοδιασμό αναφερόμενος σε κοινωνικά θέματα, αλλά και κυρίως σε θέματα πνευματικής κοινωνίας. Επίσης αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νεκταρίου λόγω των εκατό χρόνων από την οσιακή Του κοίμηση (1920 – 2020) και τους εορτασμούς που θα προβεί η Ι. Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης. Στον επίλογο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ύδρας κάνοντας απολογισμό αλλά και για το έργο που παράγει σαν φιλανθρωπικό Ίδρυμα και κλείνοντας ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά προς όλους. Μετά την ομιλία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Εφραίμ, βράβευσε τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Ύδρας που έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Στη συνέχεια ο Μουσικός Σύλλογος Ύδρας προσέφερε μια ολιγόλεπτη μουσική πανδαισία στους παρευρισκόμενους με πρωτοχρονιάτική μουσική.

Η εορταστική εκδήλωση συνεχίστηκε με την ευλογία και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη και του Ιερείς του νησιού.

Στην εορταστική Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της τοπικής Εκκλησιάς της Ύδρας παραβρέθηκαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός, ο Πρωτ. π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρωτ. π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Πρωτ. π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μ. Καραμήτσος, η Αντιδήμαρχος κ. Μ. Κάτσικα, ο πρώην Δήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του Α. Τ. Ύδρας Υπαστυνόμος Α’ κ. Α. Μπουρδάκος, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Ανθυποπλοίαρχος ΛΣ κ. Β. Βαζαίος, Διευθυντές Δημόσιων Υπηρεσιών, φορείς του νησιού και δεκάδες κόσμου που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την συνεδριακή αίθουσα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκε ως δώρο σε όλους τους παριστάμενους ένα όμορφο βιβλίο του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου με τίτλο: “Άνθρωπος που δεν είναι ταπεινός δεν μπορεί να αγαπήσει”. Το βιβλίο δόθηκε ως ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων