03/02/2021 03/02/2021 Μετά από σχεδόν 10 μήνες ανακαινιστικών εργασιών, με την άοκνη μέριμνα του προϊσταμένου και Ιεροκήρυκος Αρχιμανδρίτη π. Γρηγορίου Νανακούδη ετοιμάστηκε ο Ιερός Ναός των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, για να υποδεχθεί τους πιστούς, που τιμούν τη μνήμη τους το διήμερο 2ας και 3ης Φεβρουαρίου 2021. Έτσι, χθες το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ....
03 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:31
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2021 - 8:50

Έτοιμος ο ναός των τριών Σπετσιωτών Αγίων – Πανηγυρίζει από χθες!

Διαδώστε:
Έτοιμος ο ναός των τριών Σπετσιωτών Αγίων – Πανηγυρίζει από χθες!

Μετά από σχεδόν 10 μήνες ανακαινιστικών εργασιών, με την άοκνη μέριμνα του προϊσταμένου και Ιεροκήρυκος Αρχιμανδρίτη π. Γρηγορίου Νανακούδη ετοιμάστηκε ο Ιερός Ναός των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων, για να υποδεχθεί τους πιστούς, που τιμούν τη μνήμη τους το διήμερο 2ας και 3ης Φεβρουαρίου 2021.

Έτσι, χθες το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ χοροστάτησε στον Μ. Αρχιερατικό Εσπερινό στον περίλαμπρο Ναό των τριών Νεομαρτύρων Ιωάννου, Σταματίου και Νικολάου των εν Σπέτσαις.

Ομίλησε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. π Νεκτάριος Δαρδανός.

Σημειώνεται πως όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εργασίες αναστήλωσης και ανακαίνισης, δηλ. αντικαταστάθηκαν τα παλαιά σκουριασμένα παράθυρα με νέα μαρμάρινα και το ξύλινο τέμπλο με νέο μαρμάρινο. Το δάπεδο του Ιερού βήματος και η Αγία Τράπεζα επενδύθηκαν με μάρμαρο. Μαζί μ αυτές τις κύριες εργασίες προσθέτουμε την κατασκευή ξυλόγλυπτων επίπλων, μπρούτζινων εξαρτημάτων όπως επίσης και την κατασκευή νέων καλλυμάτων.

Ο Ι. Ναός άλλαξε ριζικά όψη και τούτο οφείλεται στους χορηγούς δηλ. τον Μέγα Ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και τον επίσης σπουδαίο άνθρωπο κ. Kosmo Kalliareko.

Αρχιτέκτων του έργου είναι ο κ. Ιωάννης Δέδες, που με πολύ μεράκι σχεδίασε και παρακολούθησε την πορεία καθώς και οι εξαίρετοι καλλιτέχνες μαρμαροτεχνίτες Σάββας Κακκαλής και Θεόδωρο Δαγρέ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων