28/11/2023 28/11/2023 Μετά από δύο έτη εξιατίας της πανδημίας, η Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης ξεκίνησε την λειτουργία της την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στο Νεανικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης στην Αίγινα. Την συνάντηση άνοιξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης Αιγίνης π. Αμφιλόχιος Γελαδακης, μεταφέροντας τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου...
28 Νοεμβρίου, 2023 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2023 - 16:34

Η 1η συνάντηση Σχολής Γονεϊκής Επιμόρφωσης Αιγίνης

Διαδώστε:
Η 1η συνάντηση Σχολής Γονεϊκής Επιμόρφωσης Αιγίνης

Μετά από δύο έτη εξιατίας της πανδημίας, η Σχολή Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης ξεκίνησε την λειτουργία της την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στο Νεανικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης στην Αίγινα.

Την συνάντηση άνοιξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης Αιγίνης π. Αμφιλόχιος Γελαδακης, μεταφέροντας τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Εφραίμ, και ευχαρίστησε τον ομιλητή για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκε, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε την συντονιστική ομάδα της σχολής με προεξάρχουσα την κ. Βαρβάρα Γιάμμαλη.

Εγκαινιάζοντας την 10η χρονιά, ο ψυχίατρος παιδιών & εφήβων π. Βασίλειος Θερμός, παρουσίασε το θέμα: “Κατανοώντας την αυτοκαταστροφικότητα των εφήβων”.

Από την αρχή, ο π. Β. Θερμός έδωσε ένα στίγμα ιδιαίτερο, « η αυτοκαταστροφικότητα των νέων εμφανίζεται μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο που οι ενήλικες δεν είμαστε αμέτοχοι. Ολόκληρη η κοινωνία έχει βουτηχτεί όχι απλώς στην παρανομία αλλά στην αυτοκαταστροφή. Αν χάσουμε αυτήν την αίσθηση τότε θα δυσκολευτούμε να κατανοήσουμε την συμπεριφορά των νέων».

Συνεχίζοντας ανέλυσε κάποια από τα κίνητρα που ωθούν τους νέους σε αυτοκαταστροφικές πράξεις (αυτοτιμωρία, οργή- θυμός , υπαρξιακό κενό, ψυχικός θάνατος κ.α.).

Αυτά και άλλα σημαντικά ειπώθηκαν, ενώ η μακρά συζήτηση που ακολούθησε έδειξε πως η ομιλία άγγιξε ευαίσθητες χορδές και βρήκε μεγάλη απήχηση.

Κλείνοντας ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου με θέμα: « bullying και επιθετικές συμπεριφορές από τα παιδιά».

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων