17/12/2023 17/12/2023 Με λαμπρότητα εόρτασε η Αίγινα την Ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης την Κυριακή 17η Δεκεμβρίου 2023, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου πόλεως Αιγίνης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ μίλησε εμπνευσμένα και τέλεσε την πανηγυρική Δοξολογία. Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος...
17 Δεκεμβρίου, 2023 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2023 - 16:37

Η Αίγινα τίμησε την Ιερά μνήμη του Αγίου Διονυσίου

Διαδώστε:
Η Αίγινα τίμησε την Ιερά μνήμη του Αγίου Διονυσίου

Με λαμπρότητα εόρτασε η Αίγινα την Ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης την Κυριακή 17η Δεκεμβρίου 2023, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου πόλεως Αιγίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ μίλησε εμπνευσμένα και τέλεσε την πανηγυρική Δοξολογία.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στις κεντρικούς οδούς της Νήσου.

Παρέστησαν οι Αρχές της Νήσου, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Κ. Κατσαφάδος και πλήθη πιστών.

Τελετάρχης στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης Αιγίνης Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, ενώ παρέστη ως συλλειτουργός με τους Πατέρες της Νήσου και ο Πανοσ Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. π.Νεκτάριος Δαρδανός, Γραμματεύς πάρα τω Αρχιγραμματεί της Ιεράς Συνόδου.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων