24/08/2023 25/08/2023 Με λαμπρότητα εόρτασε η Αίγινα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Νοσοκομείο, την μετάθεση του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, από τα Στροφάδια Ζακύνθου. Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Αυγούστου 2023 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος...
24 Αυγούστου, 2023 - 17:34
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2023 - 9:37

Η Αίγινα τίμησε τον Άγιο Διονύσιο τον εν Ζακύνθω

Διαδώστε:
Η Αίγινα τίμησε τον Άγιο Διονύσιο τον εν Ζακύνθω

Με λαμπρότητα εόρτασε η Αίγινα στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Νοσοκομείο, την μετάθεση του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, από τα Στροφάδια Ζακύνθου.

Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Αυγούστου 2023 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Άρχιμανδρίτης π. Λούππος Κουκουρίκος.
Την Κυριώνυμο της εορτής ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος με τους Πατέρες της Νήσου και επισκέπτες Πατέρες. Ομίλησε διδακτικά για την ζωή του Αγίου Διονυσίου.
Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Νοσοκομείου Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Γελαδακη ,το Διοικητικό Συμβούλιο το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άπαντας του διακονούντας στο Νοσοκομείο.
Κατόπιν τελέσθηκε το καθιερωμένο Μνημόσυνο των ευεργετών του Ιδρύματος και ακολούθησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου στους χώρους του Νοσοκομείου.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου παρέθεσε πρωινό εις τους αύλειους χώρους του.
Στις ακολουθίες παρέστησαν ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίνης.
         

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων