16/08/2023 16/08/2023 Το απόγευμα της Κυριακής 13 Αυγούστου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ χοροστάτησε στον Εσπερινό και στην τελευταία Παράκληση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας. Εν συνεχεία  στην Συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού πραγματοποιήθηκε η εμπνευσμένη και βαθυστόχαστη ομιλία  του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Αρχιμανδρίτη π....
16 Αυγούστου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2023 - 18:42

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ύδρα

Διαδώστε:
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ύδρα

Το απόγευμα της Κυριακής 13 Αυγούστου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ χοροστάτησε στον Εσπερινό και στην τελευταία Παράκληση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας.

Εν συνεχεία  στην Συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού πραγματοποιήθηκε η εμπνευσμένη και βαθυστόχαστη ομιλία  του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ  Τριανταφυλλόπουλου με θέμα : ” Η Παναγία ενσάρκωση της ταπείνωσης“.

Ακολούθησε η ευχαριστήρια προσλαλιά του Σεβασμιωτάτου και η απονομή του αναμνηστικού εις τον ομιλητή.

Διενεμήθη το εορταστικό έντυπο των Θεομητορικών  “Παράκληση εν ταις θλίψεσιν οίδα“. Τον συντονισμό  της εκδήλωσης είχε ο πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός  Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.

Εν συνεχεία με λαμπρότητα  τελέστηκε  το εσπέρας της 14ης Αυγούστου 2023,  ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας,  προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Τον Θ. Λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός.

Ακολούθησε  πάνδημος η λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Φανερωμένης,  και εψάλλει η αρτοκλασία  επί της εξέδρας εις τον Λιμένα της Νήσου.

Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως ομίλησε εμπνευσμένα περί του προσώπου της Παναγίας και ευχήθηκε στους χιλιάδες προσκυνητές που προσήλθαν για να κατασπασθούν το εικόνισμα της Παναγίας των Ναυμάχων της Ύδρας.

Παρέστησαν οι αρχές της Νήσου, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων κ. Νικόλαος Βλαχάκος.

Τέλος με λαμπρότητα  τελέστηκε, την 15η Αυγούστου  2023, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Εφραίμ στον πανηγυρίζοντα Ι.Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας. Πλήθη πιστών συνάχθηκαν στο πάλαι ποτέ  θρυλικό Μοναστήρι  για να τιμήσουν την Παναγία  των Ναυμάχων, την και Φανερωμένη.

Τον Θείον Λόγον εκήρυξε διδακτικά ο Σεβασμιώτατος  και ευχήθηκε  η Παναγία  να  είναι Σκέπη και Βοηθός όλων.

Ακολούθησε εόρτιο πρωινό εις την Τραπεζαρία του Ι.Καθεδρικού Ναού. Την μεσημβρίαν  ο Ιερός Καθεδρικός Ναός  παρέθεσε  εόρτιο  γεύμα προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου των αρχών της νήσου και των συνεργατών  του ενοριακού έργου.

Την ευθύνη για την διεξαγωγή  των εκδηλώσεων  έχει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. π.Ακίνδυνος Δαρδανός, Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων