10/02/2021 10/02/2021 Τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους πανηγύρισαν στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας. Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 τελέστηκε  με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριο Δαρδανό και τον Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ακίνδυνο Δαρδανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, ο Μεγάλος Πανηγυρικός  Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό...
10 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:48
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2021 - 18:12

Η Μητρόπολη Ύδρας τίμησε τον Άγιο Χαράλαμπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Ύδρας τίμησε τον Άγιο Χαράλαμπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους πανηγύρισαν στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας.

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 τελέστηκε  με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριο Δαρδανό και τον Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Ακίνδυνο Δαρδανό, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, ο Μεγάλος Πανηγυρικός  Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

Στον Ιερό Ναό τέθηκε σε προσκύνημα απότμημα του Ι. Λειψάνου του Αγίου.

Η ομιλία του Πρωτοσύγκελλου Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριου Δαρδανού: 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, ιερούργησε σήμερα 10η Φεβρουαρίου 2021 για την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας και μίλησε διδακτικά.

Τόνισε την ανάγκη της τηρήσεως των μέτρων κατά της πανδημίας. Ακόμα ικέτευσε τον Άγιο να άρει την πανδημία καθότι στο συναξάρι του διαβάζουμε την θαυματουργική επέμβαση του στην εξαφάνιση λοιμικών νόσων όπως της πανώλης.

Δείτε φωτογραφίες από τον Πανηγυρικό Εσπερινό: 

Δείτε τις φωτογραφίες από τη Θεία Λειτουργία: 

πηγή: hydraspoliteia.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων