03/02/2024 03/02/2024 Η νήσος των Σπετσών εόρτασε το Σάββατο 3η Φεβρουαρίου, την Ιερά μνήμη των Αγίων ενδόξων Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων με Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό τους. Της Θείας Ευχαριστίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσόστομος Β’ ενώ συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος Γ’ και...
03 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:43
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2024 - 14:33

Ι.Μ. Ύδρας: Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην εορτή των Αγίων Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων

Διαδώστε:
Ι.Μ. Ύδρας: Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην εορτή των Αγίων Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων

Η νήσος των Σπετσών εόρτασε το Σάββατο 3η Φεβρουαρίου, την Ιερά μνήμη των Αγίων ενδόξων Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων με Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό τους.

Της Θείας Ευχαριστίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσόστομος Β’ ενώ συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος Γ’ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ

Τον Θ.Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα και γλαφυρά ο λόγιος Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στις κεντρικές οδούς της νήσου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Εφραίμ ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, τον προϊστάμενο και έχοντα την ευθύνη της Ιεράς πανηγύρεως Αρχιμ. π. Γρηγόριο Νανακούδη, τις αρχές, την κυρία Δήμαρχο και τα μέλη του Δ.Σ ,τον Εμπορικό Σύλλογο και όλους τους πολυπληθείς Σπετσιώτες που τίμησαν την εορτή των Τριών Νεομαρτύρων.

Στην επίσημη αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου παρατέθηκε εόρτιο πρωινό.

    

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων