17/12/2022 17/12/2022 Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Αίγινας, η μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του εν Ζακύνθω, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ. Τον Θείο Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος, ενώ παρέστησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, βουλευτές, ο Δήμαρχος Αιγίνης μετά των μελών του Δ.Σ, Στρατιωτικές αρχές...
17 Δεκεμβρίου, 2022 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2022 - 16:42

Η μνήμη του Αγίου Διονυσίου τιμήθηκε πανηγυρικά στην Αίγινα

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Διονυσίου τιμήθηκε πανηγυρικά στην Αίγινα

Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Αίγινας, η μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του εν Ζακύνθω, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβασμιώτατος, ενώ παρέστησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, βουλευτές, ο Δήμαρχος Αιγίνης μετά των μελών του Δ.Σ, Στρατιωτικές αρχές και λοιπές πολιτικές αρχές ως και πλήθος πιστών.

Μετά την Δοξολογία ακολούθησε πάνδημος λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Διονυσίου στους κεντρικούς δρόμους και τον Λιμένα της Νήσου με την φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος.

Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων παρατέθηκε εόρτιο κέρασμα.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας έγραψε: “Καλό Σαββατοκύριακο από την Αίγινα! Μεγάλη γιορτή για το νησί μας αφού γιορτάζει ο Άγιος Διονύσιος Πολιούχος της Αίγινας.
Χρόνια πολλά σε όλες τις Αιγινήτισσες και τους Αιγινήτες!”

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων