14/11/2021 14/11/2021 Τελέστηκε την Κυριακή, 14η Νοεμβρίου 2021,ο Όρθρος και η Δισαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, ο οποίος και μίλησε διδακτικά κατά το κήρυγμά του. Εν συνεχεία τελέστηκε η Δοξολογία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, ανέγνωσε...
14 Νοεμβρίου, 2021 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2021 - 14:30

Η Ύδρα τίμησε τον δικό της Άγιο Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο

Διαδώστε:
Η Ύδρα τίμησε τον δικό της Άγιο Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο

Τελέστηκε την Κυριακή, 14η Νοεμβρίου 2021,ο Όρθρος και η Δισαρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, ο οποίος και μίλησε διδακτικά κατά το κήρυγμά του.

Εν συνεχεία τελέστηκε η Δοξολογία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, ανέγνωσε το συνοδικό μήνυμα για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Παράλληλα , τονίστηκε και ο ρόλος των Νεομαρτύρων στην προετοιμασία για την Ελληνική Επανάσταση. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Τιμίων Λειψάνων, που κατέληξε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό.

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κ. Κατσαφάδος, ο Βουλευτής κ.Μανωλάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Β.Μπόγρη, Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι λοιπές Αρχές της Νήσου.

Επί της εξέδρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ ευχαρίστησε τις αρχές, κυρίως δε τα παιδιά των Σχολείων της Ύδρας στα οποία μίλησε πατρικά.
Τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων