10/01/2023 10/01/2023 Εόρτιο σύναξη στην επίσημη αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Σπετσών συγκάλεσε το απόγευμα της Κυριακής 8ης Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και αφού ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα, επέδωσε τους διορισμούς στα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και προσφώνησε άπαντας με εμπνευσμένη ομιλία. Το φλουρί της αγιοβασιλόπιτας έλαχε στο κομμάτι...
10 Ιανουαρίου, 2023 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2023 - 13:40

Κοπή πίτας των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων Σπετσών – Στον Άγιο Νικόλαο το φλουρί

Διαδώστε:
Κοπή πίτας των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων Σπετσών – Στον Άγιο Νικόλαο το φλουρί

Εόρτιο σύναξη στην επίσημη αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Σπετσών συγκάλεσε το απόγευμα της Κυριακής 8ης Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και αφού ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα, επέδωσε τους διορισμούς στα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και προσφώνησε άπαντας με εμπνευσμένη ομιλία.

Το φλουρί της αγιοβασιλόπιτας έλαχε στο κομμάτι του Αγίου Νικολάου, κάτι που προκάλεσε συγκίνηση εις άπαντας και θερμή προσευχή υπέρ των ναυτικών μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους στενούς και πολύτιμους συνεργούς των ιερέων και κατ’ επέκτασιν της Εκκλησίας και του Επισκόπου για την εθελοντική προσφορά τους και τόνισε τις ευθύνες όλων για χρηστή διαχείριση των ενοριακών θεμάτων όσον αφορά την διοίκηση, την λειτουργία και τα οικονομικά θέματα των ενοριών.
Έθεσε ως βασική αρχή της ποιμαντορίας του εδώ και 22 χρόνια, την εξασφάλιση από κάθε ενοριακό ναό χώρου αξιοπρεπούς διαβίωσης του κάθε ιερέως, το πρεσβυτέριο.
Τέλος ευχήθηκε καλή και καρποφόρο τριετία και εύρυθμη συνεργασία με τον ιερέα και μεταξύ των.
Συν Θεώ ο Σεβασμιώτατος θα επανακάμψει στις Σπέτσες 2 Φεβρουαρίου 2023, προκειμένου μετά των προσκεκλημένων Αρχιερέων να προστεί των εορτίων εκδηλώσεων επί τη μνήμη των Αγίων Τριών Νεομαρτύρων Σπετσιωτών, πανήγυρις η οποία τυγχάνει η κεντρική και κυριοτέρα της νήσου.
    
   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων