29/06/2020 29/06/2020 Η λήκυθος με την ταριχευμένη καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη από το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας μεταφέρθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα “Μιαούλεια 2020”. Η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας κα. Ντίνα Αδαμοπούλου παρέδωσε την λήκυθο.  Το άγημα με...
29 Ιουνίου, 2020 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2020 - 13:19

Μεταφορά της ληκύθου με την ταριχευμένη καρδιά του Μιαούλη

Διαδώστε:
Μεταφορά της ληκύθου με την ταριχευμένη καρδιά του Μιαούλη

Η λήκυθος με την ταριχευμένη καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη από το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας μεταφέρθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα “Μιαούλεια 2020”. Η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου Μουσείου Ύδρας κα. Ντίνα Αδαμοπούλου παρέδωσε την λήκυθο. 

Το άγημα με τους μπουρλοτιέρηδες να θυμίζουν έντονα την επαναστατική εποχή και τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη να κρατά τιμητικά τον Σταυρό του Μιαούλη, έφτασε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, όπου ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός με εμπνευσμένο λόγο παρέλαβε την λήκυθο με όλες τις τιμές και με μεγάλη ευσέβεια.

Ανταλλάχθηκαν ευχές και οι επίσημοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον π. Νεκτάριο για την ιστορία του Καθεδρικού και τα εκθέματα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Δείτε φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων