12/01/2022 13/01/2022 Συμπληρώνονται σήμερα 12 Ιανουαρίου, 21 χρόνια από την εκλογή του Αρχιμ. Εφραίμ Στενάκη ως Μητροπολίτου Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης. 21 έτη στο πηδάλιο της εν τω Αργοσαρωνικώ Εκκλησίας. Ο επί δεκαετίες ακάματος εργάτης της τοπικής εκκλησίας την οποία υπηρέτησε από πολλές επιτελικές και νευραλγικές θέσεις, με τελευταία αυτήν του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, εξελέγη υπό...
12 Ιανουαρίου, 2022 - 16:34
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2022 - 0:26

Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ: 21 έτη στο πηδάλιο της εν τω Αργοσαρωνικώ Εκκλησίας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ: 21 έτη στο πηδάλιο της εν τω Αργοσαρωνικώ Εκκλησίας

Συμπληρώνονται σήμερα 12 Ιανουαρίου, 21 χρόνια από την εκλογή του Αρχιμ. Εφραίμ Στενάκη ως Μητροπολίτου Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης. 21 έτη στο πηδάλιο της εν τω Αργοσαρωνικώ Εκκλησίας.

Ο επί δεκαετίες ακάματος εργάτης της τοπικής εκκλησίας την οποία υπηρέτησε από πολλές επιτελικές και νευραλγικές θέσεις, με τελευταία αυτήν του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, εξελέγη υπό της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την 12ην Ιανουαρίου 2001 Μητροπολίτης Ύδρας εις διαδοχήν του παραιτηθέντος Γέροντός του πρώην Ύδρας κυρού Ιεροθέου.
Επι των ημερών του έχουν αναβαθμιστεί όλες οι δομές κοινωνικής προσφοράς της Ι. Μητροπόλεως, όπως τα Νοσοκομεία Ύδρας και Αιγίνης που επιτελούν ένα λαμπρό και σπουδαίο έργο στον Αργοσαρωνικό Κόλπο στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

 

Έχει δρομολογήσει με δικές του ενέργειες την ανακαίνιση του Λεουσείου Ιδρύματος στο νησί της Αιγίνης και την μετατροπή αυτού σε πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η) 25 κλινών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

 

 

Όλες οι ενορίες της Μητροπολιτικής του περιφερείας είναι στελεχωμένες από αξίους και εγγραμμάτους κληρικούς. Συχνά συγκαλούνται συνάξεις και πραγματοποιούνται επιμορφωτικά σεμινάρια κληρικών και λαϊκών στελεχών.

Ανύστακτο είναι το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου για την νεότητα. Στην Ιερά μας Μητρόπολη υφίστανται Κατασκήνωση στην περιοχή της Βαγίας στην Αίγινα με την επωνυμία: “Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ” και κάθε χρόνο φιλοξενούνται περί τα 600 παιδιά.
Σε όλες τις Αρχιερατικές Επιτροπείες πραγματοποιούνται Κατηχητικές συνάξεις όλων των βαθμίδων, κύκλοι Μελέτης Αγίας Γραφής καθώς και Σχολές Γονέων.

Επί των ημερών του πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν εισέλθει στην ιερωσύνη χειροτονούμενοι από τα χέρια του, οι οποίοι έχουν συμβάλει στην ανανέωση του σώματος των κληρικών με τον ζήλο την ευσέβεια και τις δεξιότητές τους.

Επιπροσθέτως αναδιοργάνωσε το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και προσέφερε χρηματικά έπαθλα με αριστούχους μαθητές και φοιτητές.

 

 

Ακόμη προέβη στην εκ βάθρων ανακαίνιση του Επισκοπείου Ύδρας καθώς και της Ιεροθεείου Βιβλιοθήκης “Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΥΔΡΑΙΟΣ” όπου σήμερα φιλοξενούνται νέοι που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και παρακολουθούν σχετικές συνεδρίες απο ειδικούς επιστήμονας και εκπαιδευτικούς.

Σχεδόν σε κάθε ενορία υπάρχει πλέον και πρεσβυτέριον. Ένα όραμα του Σεβασμιωτάτου που υλοποιήθηκε με ενέργειες του ιδίου.

 

 

Αναφέραμε ακροθιγώς ορισμένες απο τις πάμπολλες ποιμαντικές δράσεις του Σεπτού Ποιμενάρχου μας διότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καταγραφούν όλες.

Ευχόμεθα ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός δια πρεσβειών του Αγίου Νεκταρίου, εις τας αυλάς της Μονής του οποίου ανετράφη ο Σεβασμιώτατος, να του χαρίζει έτη όλβια, ειρηνικά, κατάκαρπα, θεοχαρίτωτα και αρχιερωσύνη άλυπον ώστε να συνεχίζει το θεάρεστον έργον του προς δόξαν της Αγίας μας Εκκλησίας.

ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ!

 

Του Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκταρίου Δαρδανού – Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων