06/01/2021 06/01/2021 Η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Αγίων Θεοφανίων του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εορτάσθηκε με την δέουσα λαμπρότητα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας (όπως επίσης και στους άλλους ενοριακούς Ναούς του νησιού). Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της τέλεσης του Μεγάλου...
06 Ιανουαρίου, 2021 - 12:27
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2021 - 12:33

Μητροπολίτης Ύδρας: “Να έχουμε όλοι το Φως του Χριστού”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ύδρας: “Να έχουμε όλοι το Φως του Χριστού”

Η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Αγίων Θεοφανίων του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εορτάσθηκε με την δέουσα λαμπρότητα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας (όπως επίσης και στους άλλους ενοριακούς Ναούς του νησιού).

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της τέλεσης του Μεγάλου Αγιασμού.

Στην Ι. Ακολουθία μαζί του συνπροσευχήθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός και ο ΓΑΕ και Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Ύδρας Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός.

Σε σύντομη προσλαλιά του λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ αφού μίλησε επίκαιρα, ευχήθηκε να έχουμε όλοι το Φως του Χριστού ώστε να φύγει κάθε φόβος από μέσα μας.

Επίσης τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας και αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού με την συμμετοχή περιορισμένου αριθμού πιστών και ο Αγιασμός δόθηκε σε φιαλίδια στους πιστούς στον Νάρθηκα του Καθεδρικού Ναού όπως και ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ: η καθιερωμένη λιτάνευση στην συνοικία των Καλών Πηγαδιών για το άγιασμα των νερών των πηγαδιών και η ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα από τον λιμενοβραχίονα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων