09/08/2021 09/08/2021  Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας ιερούργησε χθες, Κυριακή 8η Αυγούστου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ επί τη Ιερά μνήμη του νέου Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης. Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τον νέον Άγιον της Εκκλησίας μας, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το καθιερωμένο μνημόσυνο των ευεργετών της τοπικής Εκκλησίας με προεξάρχοντα τον...
09 Αυγούστου, 2021 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2021 - 17:56

Μνημόσυνο από τον Μητροπολίτη Ύδρας στον μακαριστό προκάτοχό του

Διαδώστε:
Μνημόσυνο από τον Μητροπολίτη Ύδρας στον μακαριστό προκάτοχό του

 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας ιερούργησε χθες, Κυριακή 8η Αυγούστου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ επί τη Ιερά μνήμη του νέου Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης. Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για τον νέον Άγιον της Εκκλησίας μας, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το καθιερωμένο μνημόσυνο των ευεργετών της τοπικής Εκκλησίας με προεξάρχοντα τον αοίδιμο Γέροντα Μητροπολίτη Ύδρας Κυρό Ιερόθεο. Μάλιστα, ανέγνωσε απόσπασμα από κείμενο του μακαριστού, που αφορούσε κυρίως τη λειτουργία του Κουλουρείου Νοσοκομείου και την κατασκευή του Επισκοπείου ως και την τότε εκ βάθρων ανακαίνιση του Μοναστηριακού συγκροτήματος, ήτοι του Ι.Καθεδρικού Ναού της Παναγίας.
«Ο αοίδιμος Γέροντας είναι ο Μεγάλος Ευεργέτης της Ύδρας», τόνισε ο Σεβασμιώτατος «και οφείλουμε να τον ευγνωμονούμε.
Είη η μνήμη απάντων των Ευεργετών αιωνία και αγήρως!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων