15/07/2020 15/07/2020 Την 15η Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ προχώρησε στον διορισμό νέου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, ορίζοντας στη κρίσιμη αυτή θέση τον Αρχιμ. π. Νεκτάριο Δαρδανό.     O π. Νεκτάριος Δαρδανός (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) γεννήθηκε στις 14-11-1991 στο Αμαρούσιον της Αττικής. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην γενέτειρά του Ύδρα. Eίναι...
15 Ιουλίου, 2020 - 17:04
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2020 - 19:59

Νέος Πρωτοσύγκελλος στη Μητρόπολη Ύδρας

Διαδώστε:
Νέος Πρωτοσύγκελλος στη Μητρόπολη Ύδρας

Την 15η Ιουλίου, ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ προχώρησε στον διορισμό νέου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, ορίζοντας στη κρίσιμη αυτή θέση τον Αρχιμ. π. Νεκτάριο Δαρδανό.

 

 

O π. Νεκτάριος Δαρδανός (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) γεννήθηκε στις 14-11-1991 στο Αμαρούσιον της Αττικής. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην γενέτειρά του Ύδρα. Eίναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου των Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του ιδίου πανεπιστημίου.Μοναχός εκάρη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ την 29ην Νοεμβρίου του 2013 και Διάκονος χειροτονήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας την 30ην Νοεμβρίου του ιδίου έτους. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε την 28ην Απριλίου 2018 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας και έλαβε αυθημερόν το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου. Κατά την διάρκεια των σπουδών του εις την Φιλοσοφική Σχολή, μεταξύ άλλων, υπέβαλε τρεις εργασίες με τίτλους: «Η Παπική εξουσία κατά την διάρκεια του Μεσαίωνα 5ος -15ος αιώνας»,«Σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Βενετία κατά τους 15ο και 16ο αι.», «Ελληνικά Σχολεία της Διασποράς 13ος -18ος αι.». Επιπρόσθετα τυγχάνει κατηχητήςτης ανωτέρου, μέσης και κατωτέρου βαθμίδος των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης.Έχει εκπροσωπήσει την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας σε διάφορα συνέδρια ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως.Είναι πτυχιούχος της Σχολής Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, ομιλεί την Αγγλικήκαι την Ιταλική γλώσσα.Oπ. Νεκτάριος Δαρδανός είναι κάτοχοςΜεταπτυχιακού Τίτλου Θεολογικών Σπουδών, στον Τομέα της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, του Ποντιφικού Γρηγοριανού Πανεπιστημίου Ρώμης.Διετέλεσε Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβ. Μητροπολίτου Ύδρας κ. ΕΦΡΑΙΜ μέχρι και την 14ην Ιουλίου 2020.Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης διορίσθηκε την 15η Ιουλίου 2020 με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. ΕΦΡΑΙΜ.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων