25/04/2023 25/04/2023 Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Μεγαλομάρτυρος και λαοφιλούς Αγίου Γεωργίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Καθολικού, στην Παλαιά Χώρα Αιγίνης. Σε αυτόν τον Ι.Ναό φυλασσόταν για πολλά χρόνια η Τιμία Κάρα του Αγίου Γεωργίου την οποία οι Βενετοί αργότερα μετέφεραν στη πατρίδα τους. Ο Ιερός Ναός λέγεται επίσης Παναγία η...
25 Απριλίου, 2023 - 17:21
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2023 - 16:49

Ο Εσπερινός στον Ναό του Αγίου Γεωργίου του Καθολικού, στην Παλαιά Χώρα Αιγίνης

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός στον Ναό του Αγίου Γεωργίου του Καθολικού, στην Παλαιά Χώρα Αιγίνης

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Μεγαλομάρτυρος και λαοφιλούς Αγίου Γεωργίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Καθολικού, στην Παλαιά Χώρα Αιγίνης.

Σε αυτόν τον Ι.Ναό φυλασσόταν για πολλά χρόνια η Τιμία Κάρα του Αγίου Γεωργίου την οποία οι Βενετοί αργότερα μετέφεραν στη πατρίδα τους. Ο Ιερός Ναός λέγεται επίσης Παναγία η Μεσοσπιρίτισσα. και εόρταζε των Εισοδίων.
Στο Εσπερινό προεξήρχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης Αιγίνης Αρχιμ.π.Αμφιλόχιος Γελαδάκης. Ομίλησε ο Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ κ.Διονύσιος Καλαμάκης και αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιερού Ναού.
Παρέστη η Ομάδα Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αιγίνης στην οποία είναι Πρόεδρος ο κ. Γεώργιος Μπήτρος, Θεολόγος- Γυμνασιάρχης, και είχε την πρωτοβουλία αυτής της λατρευτικής συνάξεως.
   
 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων