14/11/2022 14/11/2022 Μέγας πανηγυρικός, Δισαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου. Στον Μεγάλο Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και κήρυξε τον Θείο Λόγο εμπνευσμένα κάνοντας αναφορά στην ηρωίδα μητέρα του Νεομάρτυρος, και στην σύγχρονη μάνα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ...
14 Νοεμβρίου, 2022 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2022 - 9:32

Ο Μητροπολίτης Εφραίμ στον Εσπερινό για τον Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Εφραίμ στον Εσπερινό για τον Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο

Μέγας πανηγυρικός, Δισαρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Στον Μεγάλο Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και κήρυξε τον Θείο Λόγο εμπνευσμένα κάνοντας αναφορά στην ηρωίδα μητέρα του Νεομάρτυρος, και στην σύγχρονη μάνα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ καλωσόρισε με ευγενικούς και θερμούς λόγους τον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο, και εξήρε την δυναμική προσωπικότητα του και το σπουδαίο έργα που επιτελεί στην Ιερά Μητρόπολη του αλλά και την εν γένει λαμπρή διακονία του στην Εκκλησία επί σειρά ετών.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην λίαν επιτυχή οργάνωση υπό του Σεβασμιωτάτου Δημητριάδος, των 10 επιστημονικών συνεδρίων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ακολούθησε Δείπνο προς τιμήν του προσκληθέντας Αγίου Δημητριάδος και της τιμίας συνοδείας του.

Έψαλλε πολυμελής χορός υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή και υποψηφίου Διδάκτορος Μουσικολογίας κ. Γ. Δεμελή.

 

Φωτογραφίες: Σπήλιος Σπηλιώτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων